
סיעת עוצמה יהודית הודיעה אמש (שני) כי היא אינה מחויבת למשמעת הקואליציונית, ואכן לא הצביעה עם הקואליציה בהצבעה על חוק התקציב בקריאה ראשונה. יו"ר המפלגה השר איתמר בן גביר תקף את הממשלה בנושא אי-פיטורי היועצת המשפטית לממשלה, ואמר הבוקר "אם אנחנו לא שולחים אותה הביתה, היא תשלח אותנו הביתה".
כעת מספר חברי הכנסת המחויבים למשמעת הקואליציונית עומד על 62. בנושאים משפטיים, ההסכם הקואליציוני עם סיעת הימין הממלכתי מאפשרת להם חופש בחירה, מה שמשאיר את הקואליציה עם 58 אצבעות בלבד לטובתה.
בסיעתו של בן גביר טוענים כי בשבועות האחרונים מתנהלים מרכיבי הקואליציה באופן עצמאי במגוון תחומים. "החל מהסירוב להעלות ביום ראשון הקרוב לממשלה הצעת החלטה להתחיל בפיטורי היועמ"שית, דרך בניהול מו"מ לעסקה חסרת אחריות וכלה בפגיעה בתקציב המשרד לביטחון לאומי וגופיו", נכתב בהודעת הסיעה. "משכך, סיעת עוצמה יהודית לא תהיה מחויבת לעמדת הקואליציה, ותפעל באופן עצמאי וסלקטיבית".

מוקדם יותר היום פרסם שר החוץ גדעון סער הודעה כי יו"ר סיעת הימין הממלכתי ח"כ מישל בוסקילה העלה הצעת חוק פרטית לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, בתמיכתו של סער. הסיעה הבהירה כי מדובר ביוזמה של סיעת הימין הממלכתי, שהיא פועלת לקידומה מהיום בו נבחרה לכנסת.
המהלך של הימין הממלכתי עומד בסתירה לכוונת בן גביר להוביל לפיטוריה של בהרב-מיארה, בפרט לאור העובדה שהסיעה העלתה הצעת חוק פרטית ולא ממשלתית. ניכר כי אין לסער כוונה להתנגש חזיתית עם הממשלה, שנכון להיום נמנעת מהדחת היועצת המשפטית לממשלה. ייתכן שהצעת הימין הממלכתי נועדה לייצר שביל ביניים בין השארתה של בהרב-מיארה לבין צמצום כוחה.
הפלונטר של הממשלה בפיטורי היועמ"שית
פיטורי היועצת המשפטית לממשלה ידרשו הליך שעשוי להיות מורכב וארוך יותר מהצעת חוק לפיצול תפקידה וצמצום סמכויותיה. פיטוריה של בהרב-מיארה, שהתמנתה באמצעות ועדת איתור, דורשים התייעצות עם הוועדה לפני שההחלטה מובאת לאישור הממשלה.
בוועדה לבחירתה של בהרב-מיארה היו חברים השופט בדימוס אשר גרוניס, חבר הכנסת לשעבר דן מרידור והשר לשעבר צבי האוזר כנציגי שר המשפטים, עו"ד תמי אולמן כנציגת לשכת עורכי הדין ופרופ' רון שפירא כנציג האקדמיה. מרידור והאוזר כבר אינם נמצאים בתפקידם, והוועדה לא כונסה, מה שכאמור מציב מכשול בפני פיטוריה.