
ראשי הקואליציה החליטו לקיים "שימוע" בישיבת הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שבשלב זה אינו כולל הליך הדחה פורמלי מהתפקיד – כך דווח ב-N12. המשמעות היא שהיועמ"שית תזומן לישיבת הממשלה והשרים ישטחו בפניה את טענותיהם, הליך שאין לו משמעות פורמלית. עוד דווח שהשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, דורש לקיים את השימוע כבר ביום ראשון הקרוב, אך בעקבות בקשות השר גדעון סער וח"כ ינון אזולאי, לא פורסמה הודעה רשמית בנושא.
לא מדובר בהליך פיטורים פורמלי של היועמ"שית, שדורש התייעצות מקדימה עם ועדת האיתור שמינתה אותה ולאחר מכן הצבעה בממשלה, וככל הנראה גם עתירות לבג"ץ. הליך כזה צפוי להיות בעייתי מבחינה משפטית, בין היתר לאחר שחברי סיעת עוצמה יהודית הצביעו נגד חוקי תקציב 2025 בקריאה הראשונה, ונימקו זאת במחאה על אי-התקדמות ההליך לפיטורי היועמ"שית. עקב כך, פתיחה בהליך פורמלי עלולה להיראות כתוצאה של הלחץ בקואליציה ולהידחות על ידי בג"ץ.
מוקדם יותר עזב שר המשפטים את ישיבת ראשי מפלגות הקואליציה במחאה על כך שלא זכה לגיבוי מצד שותפיו, בעיקר בנוגע לחקיקה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. דקות ספורות לאחר תחילת הישיבה נשמע לוין אומר בצאתו: "שיסתדרו לבד".
לוין מבקש לקדם את שינוי הליך בחירת השופטים לקראת תאריך היעד למינוי נשיא בית המשפט העליון, מתוך הנחה שעד אז לא יושגו הסכמות. עם זאת, אין שיח בין הצדדים, ועד כה – למרות תאריך היעד שנקבע ל-16 בינואר – שר המשפטים טרם הכריז על כינוס הוועדה. עם זאת, גם אם הרכב הוועדה ישונה, בג"ץ עשוי לעכב את תחולת הצעת החוק לשינוי הרכב הוועדה, לפחות באופן זמני.
"החלטת ראשי הקואליציה להתחיל בהליך השימוע להדחת היועצת המשפטית לממשלה היא צעד אמיץ ומתבקש", אמר שר התקשורת שלמה קרעי. "זהו רגע היסטורי שבו ראשי הקואליציה עומדים בנחישות מול דיקטטורת הפקידות, כדי להשיב את הדמוקרטיה למקומה הראוי. הציבור נתן בנו אמון כדי לבצע רפורמות אמיתיות ולהפסיק את ההתערבות חסרת המעצורים של גורמים משפטיים בממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי".
"לא התקיים כלל דיון על החקיקה בעניין הוועדה לבחירת שופטים", נמסר מלשכתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שנטל קרדיט על הרפורמה במערכת המשפט. "שר האוצר שיזם את הרפורמה המשפטית תומך בחקיקה לשינוי הרכב הועדה לבחירת שופטים".