דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ז' בתמוז תשפ"ו 22.06.26
27.5°תל אביב
  • 26.8°ירושלים
  • 27.5°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 27.9°אשדוד
  • 30.1°באר שבע
  • 35.9°אילת
  • 31.2°טבריה
  • 27.5°צפת
  • 28.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה ב'פרטנר': "יחסי העבודה בשפל חסר תקדים"

סכסוך העבודה, שיחול על 2,500 עובדים, הוכרז משום שההנהלה קידמה שינויים ארגוניים באופן חד צדדי, חזרה בה מהסכמות שהושגו בעבר ונמנעה באופן מתמשך מחתימה על הסכם עבודה חדש

חנות של חברת פרטנר (צילום אילוסטרציה: ColorMaker/  Shutterstock.com)
חנות של חברת פרטנר (צילום אילוסטרציה: ColorMaker/ Shutterstock.com)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

סכסוך עבודה הוכרז בחברת פרטנר, בדרישה לחתימה על הסכם קיבוצי חדש, ועל רקע טענות לגרירת רגליים במשא ומתן ולנקיטת צעדים חד צדדיים מצד ההנהלה.

2,500 עובדי החברה דורשים הסכם קיבוצי חדש שיבטיח את עתידם התעסוקתי ומכאן גם את המשך הצלחת החברה. יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק יקי חלוצי, הודיע היום (רביעי) למנכ"ל החברה אבי גבאי על סכסוך העבודה.

בין העילות לסכסוך, קידום שינויים ארגוניים ומבניים בחברה באופן חד צדדי על ידי ההנהלה, מבלי שהשלכותיהם על תנאי העבודה ועל זכויות העובדים הוסדרו; חזרת ההנהלה מהסכמות בנושא השלכות עסקת פרטנר-YES על תנאי העבודה וזכויות העובדים, וגרירת רגליים בנושא זה; פגיעה חד צדדית  בפוטנציאל השתכרות וזכויות נלוות, לרבות זכויות פנסיוניות, של עובדים הזכאים לעמלות ותמריצים באמצעות צעדים חד צדדיים של ההנהלה ודרישת נציגות העובדים לקבוע תקציב רווחה לשנת 2025 להמשך הפעילות כמקובל במקום העבודה.

בנוסף, טוענים בוועד העובדים כי הנהלת החברה נוקטת התנהלות פוגענית ומזלזלת כלפי ועד העובדים. זאת, בין היתר, תוך התעלמות מפניות חוזרות ונשנות של ועד העובדים, השמצות (מרומזות ומפורשות) של יו"ר הועד ואיומים כלפי יו"ר הועד, נקיטת צעדים לקידום פיטורים של חברת ועד נבחרת בחוסר תום לב וללא כל בסיס ענייני ומשפטי, והתנכלות ואיומים מצד גורמים בהנהלה לחבר ועד נבחר.

יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק , יקי חלוצי: "יחסי העבודה בפרטנר הגיעו לשפל חסר תקדים, אני קורא לחברה לפעול יחד לשיקום האמון לטובת החברה ועובדיה".

יו"ר ועד עובדי פרטנר, קרן אופק: "דווקא בתקופה בה פרטנר מרוויחה יפה וההנהלה נהנית מן המשכורות הגבוהות בשוק, היא בוחרת לגרור את רגליה ולפגוע בעובדיה ולא מקדמת הסכם עבודה חדש. אנו מבקשים להזכיר להנהלה שעובדי פרטנר הם כוח מאוחד ומלוכד וכפי שהוכחנו בעבר, לא נירתע לעמוד על קבלת כל הזכויות המגיעות לנו" .

מחברת פרטנר טרם התקבלה תגובה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!