דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
25.7°תל אביב
  • 21.3°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.0°חיפה
  • 25.6°אשדוד
  • 22.8°באר שבע
  • 29.5°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 21.1°צפת
  • 25.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

גל פיטורים שני בקרפור: 200 עובדים זומנו לשימוע

לפני שנה בלבד פוטרו 77 עובדי מטה של הרשת | חברת 'אלקטרה מוצרי צריכה' רשמה רווח של 800 אלף ש"ח ברבעון האחרון, לעומת הפסד של 23 מיליון ש"ח ברבעון המקביל

חזית חנות קרפור (צילום: יח"צ)
חזית חנות קרפור (צילום: יח"צ)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

רשת השיווק קרפור זימנה כ-200 מעובדי החברה לשימוע לפני פיטורים.

זהו גל הפיטורים השני בחברה, לאחר שבנובמבר 2023 פוטרו כ-77 מעובדי המטה. ברבעון האחרון רשמה חברת 'אלקטרה מוצרי צריכה' המחזיקה בקרפור, רווח בסך 800 אלף שקלים, לאחר שברבעון המקביל ב-2023 רשמה הפסד של 23 מיליון שקלים בין היתר על רקע סגירתם הזמנית של רבים מסניפי יינות ביתן לצורך הפיכתם לסניפי קרפור. גם עליות המחירים של מוצרי קרפור תרמו לרווחיות החברה ברבעון הנוכחי.  הרשת מונה כיום כ-4,000 עובדים.

מאלקטרה מוצרי צריכה נמסר: "הרשת מבצעת באופן שגרתי הערכות מקצועיות והתאמות תפקודיות של עובדיה במטרה לשפר את השירות ללקוחותיה ולשדרג את חווית הקניה. כל ההחלטות מתקבלות בהתאם לנהלים ולחוק תוך הקפדה על זכויות העובדים. החברה גאה להעסיק אלפי עובדים כולל גמלאים ותמשיך לפעול כך גם בעתיד".

מוועד קרפור נמסר כי מהלכי ההתייעלות בוצעו בהסכמה עם הוועד: "ככלל, רשת קמעונאית שפועלת כדי להצליח מבחינה כלכלית ועסקית, תוך הקפדה יתרה על זכויות העובדים, היא הערובה התעסוקתית הבריאה עבור העובדים״.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!