דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי א' בתמוז תשפ"ו 16.06.26
27.6°תל אביב
  • 28.4°ירושלים
  • 27.6°תל אביב
  • 27.0°חיפה
  • 27.7°אשדוד
  • 31.4°באר שבע
  • 37.4°אילת
  • 32.8°טבריה
  • 28.2°צפת
  • 28.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

מעצרים ופינוי האוכלוסייה: צה"ל פרסם תיעוד מהפעולה בבית החולים בג'באליה

כוחות צה"ל פשטו על בי"ח 'כמאל עדואן' בצפון הרצועה ועצרו מאות מחבלים, חלקם השתתפו בטבח 7 באוקטובר | באו"ם מסרו שהם "נחרדים" מהפשיטה וש-5 עובדי בריאות נהרגו, צה"ל: "בוצע פינוי בטוח"

פלסטינים מניפים דגל לבן ליד בית החולים כמאל עדואן (צילום: דובר צה"ל)
פלסטינים מניפים דגל לבן ליד בית החולים כמאל עדואן (צילום: דובר צה"ל)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

צה"ל פרסם היום (ראשון) פרטים ותיעוד של הלחימה בבית החולים כמאל עדואן שבצפון רצועת עזה, בבית לאהיא וסמוך למחנה ג'באליה. לוחמי חטיבה 401 ("עוצבת עקבות הברזל") פשטו על בית החולים בסוף השבוע האחרון, לאחר שבסביבתו הייתה לחימה מזה מספר שבועות, ובמהלכה חוסלו כ-20 מחבלים.

כוחות צה"ל ליד בית החולים (צילום: דובר צה"ל)
כוחות צה"ל ליד בית החולים (צילום: דובר צה"ל)

הכוחות יצאו לפשיטה מהירה וחשאית, ותוך פחות משעה כיתרו את בית החולים, כך לפי צה"ל, זאת לאחר שהמודיעין העיד על הימצאות מאות מחבלים בבית החולים ובסביבתו. יותר מ-240 מחבלי חמאס והג'יהאד האסלאמי יובאו להמשך חקירה בשטח הארץ.

בצה"ל דיווחו שמספר מחבלים ניסו להתחזות לחולים במהלך מעצרם, חלקם אף הסתתרו באמבולנסים, אך זוהו על-ידי הכוחות ונעצרו. בין העצורים זוהו 15 מחבלים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר.

עצורים בבית החולים 'כמאל עדואן' (צילום: דובר צה"ל)
עצורים בבית החולים 'כמאל עדואן' (צילום: דובר צה"ל)

צה"ל פירסם גם תיעוד של פינוי האוכלוסיה מבית החולים, ואמר שהיא פונתה "באופן בטוח".

התיעוד פורסם אחרי ביקורת בעולם על הפשיטה על בית החולים. בין היתר, בארגון הבריאות של האו"ם מסרו אתמול: "אנו נחרדים מהפשיטה על בית החולים כמאל עדוואן, שהוציאה את מתקן הבריאות הגדול האחרון בצפון עזה מכלל פעולה. הפירוק השיטתי של מערכת הבריאות והמצור במשך יותר מ-80 ימים על צפון עזה מסכנים את חייהם של 75,000 הפלסטינים שנותרו באזור. השבוע, על פי הדיווחים, נהרגו בהפצצות בסביבת בית החולים 50 בני אדם, כולל חמישה עובדי בריאות. אנו קוראים להבטיח את התמיכה בבתי החולים בצפון הרצועה כדי שיחזרו לתפקד".

פלסטינים ברחבה הרוסה ליד בנייני בית החולים, אחרי מתקפת צה"ל, 25 בדצמבר (צילום: Khalil RamziAlkahlut / Anadolu via reuters)
פלסטינים ברחבה הרוסה ליד בנייני בית החולים, אחרי מתקפת צה"ל, 25 בדצמבר (צילום: Khalil Ramzi
Alkahlut / Anadolu via reuters)

בית החולים נחשב לאחד המעוזים האחרונים של חמאס בג'באליה. כוחות אוגדת עזה החלו אתמול בפעולה נגד הטרור בעיר בית חאנון, הסמוכה לגבול הצפוני של רצועת עזה.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!