
ישראל לא תאשר העברת תחמושת לרשות הפלסטינית לטובת המשך המבצע של המנגנונים בג'נין, בהחלטה משותפת של הרמטכ"ל והדרג המדיני. המבצע עשוי להתרחב לאזורים נוספים בגדה. ארה"ב מפעילה בימים האחרונים לחץ כבד על ישראל לאשר העברת תחמושת למנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית. לפי דיווח בכאן 11, האמריקאים מבקשים להעביר בין היתר רובי קלצ׳ניקוב, כדורי תחמושת וכלי רכב ממוגנים.
לאחר דיונים במערכת הביטחון, הרמטכ"ל הרצי הלוי החליט להמליץ לדרג המדיני לא לאשר את העברת התחמושת, למרות עמדת מערכת הביטחון כי הצלחת המבצע היא אינטרס ביטחוני ישראלי.
שר הביטחון ישראל כ"ץ הצטרף להמלצת הרמטכ"ל, וראש הממשלה בנימין נתניהו הכריע כי למרות הלחץ האמריקאי, הבקשה לא תאושר. בלשכת ראש הממשלה אישרו את הפרטים. בלשכת שר הביטחון כ"ץ לא התייחסו.
דובר צה"ל: "צה"ל לא מפרט את עמדת הרמטכ״ל כפי שהיא מובאת בפני הדרג המדיני בסוגיות מעין אלו".
דובר המנגנונים: "נמנע עימות כולל עם הכיבוש"
המבצע של הרשות הפלסטינית בג'נין, שעיקרו במחנה הפליטים בעיר, מתנהל בשלושת השבועות האחרונים נגד מה שהם מכנים "קבוצה של פורעי חוק", אך בפועל נראה שמדובר באנשי גדודי חללי אל-אקצא ופעילי טרור המזוהים עם הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני.
אנואר רג'ב, דובר כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית, אמר בריאיון לרשת אל-ג'זירה כי לא מדובר בעימות בין מנגנוני הביטחון הפלסטינים ו"כוחות ההתנגדות הפלסטינים", אלא ברדיפה של המנגנונים את "פורעי החוק" שחברו לגורמים שיש להם אג'נדה שמנוגדת לסדר היום הלאומי הפלסטיני, ומשתייכים לצירים אזוריים שהביאו לפלסטינים הרס וחורבן. רג'ב הוסיף כי חמאס, הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני ואיראן משמשים חממה מדינית, הסברתית וכספית לפורעי החוק הללו, וכי הם משתייכים לאותו הציר שהביא חורבן והרס באזור וברצועת עזה.
רג'ב הדגיש כי מי שמעוניין להגן על העם הפלסטיני, בראש ובראשונה חייב להגן על ילדי עזה מהקור. הוא הוסיף כי מי שממלכד מכוניות ומפוצץ אותן במרכז העיר ג'נין הוא לא "לוחם התנגדות", והבהיר כי מנגנוני הביטחון הפלסטינים יימנעו מעימות עם ישראל משום שאין להם יכולת להתמודד איתה.
"הנשק של הרשות אינו מופנה לישראל אלא רק לעבר פלסטינים", אמר לרג'ב מנחה אל-ג'זירה אחמד טאהא. "הנשק הזה לא מופנה לכיבוש (הכוונה לישראל, א"ג) ולא למתנחלים. הנשק מופנה רק לעבר אלה ש'עוברים על החוק' מקרב הפלסטינים".
רג'ב השיב: "זאת המדיניות שלנו. אנחנו נמנע עימות כולל עם הכיבוש. נמשיך במאבק מדיני, דיפלומטי וחוקי ובהתנגדות עממית כדי שהעם שלנו לא יהיה נתון למעשי טבח ולהרג. נמשיך בדרך שמונעת מאיתנו את הדברים האלה ונישא באחריות שלנו".
בתגובה, המגיש ברשת הקטארית האשים את הרשות בהרג ובהתעללות בפלסטינים: "אתם חזקים וגיבורים על בני עמכם ויש לכם אסטרטגיה שונה לגבי הכיבוש הישראלי".
רג'ב השיב: "מי שמפוצצים מכוניות במרכז העיר ג'נין ויורים על בתי חולים אינם 'מתנגדים'".


