רק שלשום התעדכנו בארגון 'קו לעובד', המרכז את נתוני התאונות בענף הבניין כי ח'ליפה מוחמד ח'ליפה, פועל בן 24 מהכפר קיביה, אשר נפצע לאחר שנפל מגובה שלוש קומות באתר בניה במודיעין עלית ב-8 בינואר, נפטר מפצעיו כעשרה ימים אחר כך בבית החולים תל השומר. דבר מותו לא דווח ולא פורסם. בכך עלה מניין ההרוגים בענף הבנייה מתחילת השנה האזרחית, לשמונה.
למחרת יום התאונה תיעדה רותי פויכטוונגר, פעילת הקבוצה למאבק בתאונות בניין, את אתר הבניה, ובו ליקויי בטיחות חמורים. בתמונות שצילמה ניתן לראות מרפסות פתוחות, ללא מעקה, שמאחת מהן ככל הנראה נפל ח'ליפה. במקום אף לא הוצב שלט עם פרטי הקבלן המבצע כנדרש בחוק.

אבל האמת היא – שאין חוק. כששאלנו את מינהל הבטיחות שבמשרד העבודה והרווחה האם האתר נסגר בעקבות התאונה, כפי שמורה החוק, והאם מפקח מטעמם הגיע לבדוק את המקום נעננו בתשובה המדהימה והמקוממת הבאה: "חוקי הבטיחות בעבודה לא הוחלו עדיין מעבר לקו הירוק, ועל כן למינהל הבטיחות אין סמכויות פיקוח בישובים". נראה לפיכך, כי גם נתוני תאונות העבודה המפורסמים על ידי המינהל מעת לעת אינם כוללים כלל את התאונות המתרחשות ביהודה ושומרון. פעמים רבות מפונים הפצועים וההרוגים באופן עצמאי, או באמצעות אמבולנסים של הסהר האדום – והתאונות פשוט 'נעלמות' מכל עין.
"כל עוד המדינה תומכת ומעודדת בנייה, אין היא רשאית להתנער מאחריותה להבטחת חייהם ושלמות גופם של העובדים, גם בשטחי הגדה" מסרו מארגון קו לעובד. "על מדינת ישראל לשים סוף להפקרות הטוטאלית שמתנהלת מעבר לקו הירוק בתחום בטיחות העובדים".
ממשטרת ישראל נמסר כי המשטרה פתחה בחקירת נסיבות האירוע המסווג כתאונת עבודה. "החקירה עודנה מתנהלת ולכן מטבע הדברים לא נוכל למסור בשלב זה פרטים נוספים אודותיה". החקירה מבוצעת תוך היוועצות במינהל הבטיחות.