דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני י"ח בתמוז תשפ"ה 14.07.25
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 24.4°חיפה
  • 26.1°אשדוד
  • 25.3°באר שבע
  • 36.5°אילת
  • 29.8°טבריה
  • 23.2°צפת
  • 25.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

נאסרה כניסתה של עינב צנגאוקר למשכן הכנסת: ״הופכים את משפחות החטופים לאויב העם״

אימו של החטוף מתן ואחת ממובילות המאבק לעסקה לא תוכל להיכנס לכנסת בשל טענות ל״הפרות סדר, איומים והתנהלות בלתי מקובלת״ | צנגאוקר: ״אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי״ | מטה החטופים: ״בית הנבחרים חייב להיות פתוח תמיד עבור משפחות החטופים״

עינב צנגאוקר בדרך נמיר בת"א (צילום: חיים גולדברג, פלאש90)
עינב צנגאוקר בדרך נמיר בת"א (צילום: חיים גולדברג, פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן הנמצא בעזה כבר 453 ימים, לא הורשתה להיכנס למשכן הכנסת בשל ״הפרות סדר״.

צנגאוקר, עצמה הגיבה לאיסור שהוטל עליה: ״הבוקר תכננתי להגיע לכנסת כדי להגיש לעוצמי העיניים במשכן את דו"ח משרד הבריאות שמפרט על הגיהנום שמתן שלי ושאר החטופים עוברים בשבי. לצערי, אמיר אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי והוא מסרב לאפשר לי להיכנס ולהשמיע את הזעקה של מתן ושל שאר החטופים. יותר משנה שמסיתים נגד משפחות חטופים והיום בחסות הכנסת הופכים אותנו לאויב העם.

אמיר אוחנה מתחבא מאחורי משמר הכנסת בזמן שהבן שלי ושאר החטופים עוברים שואה במנהרות. אם הילדים שלך אוחנה היו נאנסים לא היית עולה לכנסת לזעוק? אבל כשזה הילד של מי שהצביעה בשבילך ובשביל נתניהו אתה מונע כניסה לכנסת״.

לפי דוברות הכנסת, כניסתה של צנגאוקר למשכן ״נמנעה בשל העובדה כי על אף הבטחותיה החוזרות והנשנות, המשיכה להפר את הסדר במשכן, מנעה את קיומם התקין של דיוני הוועדות, וניסתה לזרוק בקבוק זכוכית על אורח במשכן. ואם לא די בכך, איימה בנוכחות מפקד אבטחת המשכן לדקור את האורח לו הייתה סכין ברשותה. מדובר בהתנהלות בלתי מקובלת, ועל כן הוחלט על ידי מפקד המשכן למנוע את כניסתה".

במטה משפחות החטופים גינו את מניעת כניסתה של עינב צנגאוקר לכנסת. ״עינב, אמו של מתן צנגאוקר, מגיעה לכנסת כדי להשמיע את זעקת בנה ושאר החטופים ולדרוש את השבתם. ההחלטה למנוע את כניסתה היא פגיעה בזכות הבסיסית של משפחות החטופים להשמיע את קולן במקום שבו מתקבלות ההחלטות הגורליות ביותר״. עוד נכתב כי ״בית הנבחרים חייב להיות פתוח תמיד עבור משפחות החטופים שנאבקות על הדבר הבסיסי ביותר – השבת יקיריהן הביתה״.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!