
230 אזרחיות ואזרחים ערבים קיפחו את חייהם בנסיבות של אלימות ופשיעה, כך על פי הדו"ח השנתי של ארגון יוזמות אברהם.
פילוח הקורבנות לפי גיל מעלה כי קבוצת המבוגרים הצעירים (18–40) היא היעד המרכזי לאלימות. 89 קורבנות היו בגילאי 18–30, ו-72 מהקורבנות היו בגילאי 31–40. אחד מהם הוא זיאד אבו מוך, מנהל בית הספר אבן אל היית'ם, שנרצח בבאקה אל-גרביה. קבוצה זו מהווה את עמוד השדרה של החברה הערבית, והירצחו של אבו מוך הוא המחשה לכך.

עם זאת, האלימות גולשת מעבר לקבוצת המבוגרים הצעירים. 10 קטינים (0–17) נרצחו בשנה האחרונה, רובם לא היה היעד המרכזי לאלימות. נתון נוסף שציין מטה החירום למאבק באלימות ובפשיעה הוא כי כ-200 ילדים התייתמו כתוצאה ממעשי הרצח הללו בשנתיים האחרונות. אלה מתווספים ל-1550 ילדים ערבים שהתייתמו כתוצאה מרצח, שעליהם דיווח משרד הרווחה.
קורבן משני נוסף לאלימות המשתוללת הוא הנשים. על פי נתוני יוזמות אברהם, 20 נשים ערביות נרצחו במהלך השנה האחרונה. חלקן, כמו ברצח המרובע ברמלה, נרצחו כחלק מפעילות של ארגוני פשיעה או סכסוכים אלימים, וחלקן הגדול כתוצאה מאלימות מגדרית.
הנשק עדיין נפוץ בשפע בחברה הערבית, על אף מבצעי איסוף והחרמת הנשק שביצעה המשטרה בשנה האחרונה. 194 (84.7%) מתוך 230 הנרצחים נהרגו מירי בנשק חם. ייתכן שמתממש החשש של ארגוני החברה האזרחית מזליגת כלי נשק לחברה הערבית בעקבות ההקלה במתן רישיונות לנשק.
תופעת הרצח, עם זאת, אינה שמורה רק לירי, ומתבצעת באמצעים ובזירות שונים, ולעיתים הרוצחים אינם בוחלים בהרג המוני להשגת המטרה: עשרה מהקורבנות נהרגו בפיצוץ רכב, מספר חסר תקדים. ברמלה נזרק רימון ברחוב ראשי וגרם למותם של ארבעה אזרחים ערבים, שניים מתוכם ילדים בני 8 ו-10.
בארגון יוזמות אברהם נועצים את אחד המפתחות להתמודדות עם התופעה בפענוח מקרי הרצח. בשנת 2024 פוענחו רק 31 (14.8%) מתוך 209 מקרי רצח, שבהם נהרגו 230 אנשים. בשנים 2022 פוענחו רק 24 (21%), מהמקרים, וב-2023 רק 32 (14.9%) מהמקרים.
מארגון יוזמות אברהם נמסר: ״פענוח של מקרי פשיעה אלימה שהסתיימו ברצח הינו קריטי על מנת לבסס את אמון הציבור במשטרה ובמערכת אכיפת החוק. מקרי הריגה ורצח שלא מגיעים לכדי כתב אישום מחזקים את התחושה של האזרחיות והאזרחים הערבים כי ביטחונם אינו בראש סדר העדיפויות של המדינה, מחלישים את האמון במוסדותיה, ומקטינים את הנכונות לשתף פעולה עם מערכת אכיפת החוק״.