
דני אלגרט, אחיו של החטוף יצחק אלגרט, פנה לנשיא הנבחר של ארצות הברית דונלד טראמפ, בקריאה להפעיל לחץ על ישראל לחתום על עסקת חטופים כוללת עם חמאס ולסיים את המלחמה בעזה. "כבוד הנשיא, אל תתפשר על עסקה חלקית, שמשמעותה גזר דין מוות לחטופים שיישארו מאחור, והמשך המלחמה לנצח. אל תאפשר עסקה חלקית שאחריה הקיצוניים בממשלה יקימו התנחלויות על ראשם שם החטופים במנהרות. רק אתה יכול ללחוץ על נתניהו לסיים את המלחמה ולהביא עסקה כוללת. אנא עשה הכול כדי להחזיר אלינו את אחי איציק אלגרט ואת כולם!"
אלגרט אמר את הדברים בהצהרה לתקשורת הערב (מוצ"ש) ליד שער בגין של הקריה בתל אביב. משפחות החטופים המפגינות מול שער בגין נושאות הצהרה לתקשורת מדי שבוע.
הצהרת משפחות החטופים
Posted by Or-ly Barlev on Saturday, January 4, 2025
"צפינו עכשיו באות החיים של חטופה גיבורה ששורדת נגד כל הסיכויים" אמרה עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהתייחסות לסרטון שחמאס פרסם של החטופה לירי אלבג. "ליבנו עם המשפחה ברגע הזה. אי אפשר להמשיך יותר את הגיהנום. חייבים להחזיר את כולם ולסיים את המלחמה.
"אתמול יצאה משלחת לדוחא. הבית הלבן אומר שהעסקה דחופה ואפשרית, ומדברים על 'התקדמות במשא ומתן'. אבל אנחנו יודעים שמדובר בעסקה חלקית בלבד, שתגזור גזר דין מוות על מתן שלי ועל החיילים והאזרחים שיישארו מאחור!
"השבוע פורסם דו"ח משרד הבריאות עם עדויות משורדות ושורדי שבי. החטופים עוברים שואה ונתניהו מקדם עסקה חלקית. יהודים מעונים למוות ונתניהו עושה ביניהם סלקציה כי הוא לא מוכן לסיים את המלחמה. אם אפשר לעשות עסקה חלקית, אפשר לעשות גם עסקה כוללת.
"לא נתניהו, המשך המלחמה לא יעודד עסקה אלא יכשיל עסקה!
סיום המלחמה הוא אינטרס לאומי, רצון רוב העם, תנאי הכרחי לשיקום המדינה. כמה עוד חטופים וחיילים צריכים למות למען הישרדותך הפוליטית?"
יפעת קלדרון, בת דודו של החטוף עופר קלדרון: "בכל פעם יש תירוץ חדש שעלול לטרפד את העסקה. פעם זה היה ספין פילדלפי והיום זה ספין 'רשימות החטופים'. במקום להתעקש שבועיים על רשימות, יכולתם כבר לסגור עסקה! כולם הומניטריים, כל מי שקרא את דו"ח הזוועות מבין זאת! וכבר ראינו שלחץ צבאי הורג את החטופים!"
מרב סבירסקי, אחותו של איתי סבירסקי שנרצח בשבי: "אש הממשלה שלנו הפך את המשך המלחמה למטרת העל שלו. ואת המשפחות – לאויב שמסיתים נגדו. חייבים להציל את מי שנשאר! חייבים למנוע את הטרפוד הבא ולא להתפשר על עסקה חלקית!"


