לפחות 126 בני אדם נהרגו הבוקר (שלישי) ומאות נפצעו ברעידת אדמה בטיבט במרגלות הצפוניים של הרי ההימלאיה. מוקד רעש האדמה תועד במחוז טינגרי, הנחשב לשער הצפוני עבור מטיילים שמבקשים לטפס על האוורסט. רעידת האדמה החזקה הורגשה גם בנפאל, בבהוטן ובהודו הסמוכות. בבירת נפאל, קטמנדו, תועדו תושבים בורחים מבתיהם.
तिब्बत में भूकंप से तबाही, अबतक 32 लोगों की मौत, सैकड़ों घायल.#earthquake #TibetEarthquake pic.twitter.com/39Ztllg9P8
— Ashish Mishra (@AshishMisraRBL) January 7, 2025
מכון הסקר הגיאולוגי של ארצות הברית פרסם הודעה שלפיה זוהתה רעידת אדמה בעוצמה 7.1 בסולם ריכטר, שהמוקד שלה היה בעומק 10 קילומטרים מתחת לאדמה, מצפון-מזרח להר האוורסט. לאחר מכן נמדדו באזור, במשך שלוש שעות, עוד כ-50 רעשי משנה בעוצמה של עד 4.4.
במחוז שנפגע מרעידת האדמה, חיים כ-800 אלף בני אדם. בתקשורת הסינית דווח כי ברדיוס של עד 20 קילומטרים ממוקד הרעש, היכן שנפגעו מבנים, הוא מקום מושבן של שלוש עיירות ו-27 כפרים, בהם חיים כ-7,000 תושבים. המחוז מנוהל על ידי הרשויות בעיר שיגצה, מקום מושבו של מושל טיבט מטעמה של סין.
WATCH | Some more videos of Lhatse county in Shigatse, the Tibetan city worst hit by the earthquake.#Tibet #Earthquakes #Shingats #TibetEarthquake #NepalEarthquake #Nepal #India #China pic.twitter.com/v2Ile3pA4g
— upuknews (@upuknews1) January 7, 2025
לפי דיווחים בסין, לפחות 1,000 מבנים ניזוקו באזור, שבו הגובה הממוצע הוא בין 4,000 ל-5,000 מטרים. בנוסף, רבים באזור המקפיא נותקו גם מחשמל ומים בשל נזקי הרעש. ברשתות החברתיות הופצו תיעודים של ההרס הרב, ביניהם סרטונים של חנויות ובתים שקרסו וכלי רכב שניזוקו.
החשש הוא שישנם לכודים נוספים מתחת להריסות. הרשויות בסין מסרו כי 1,500 מחלצים נשלחו לאזור במטרה לסייר בין הבתים ההרוסים ולאתר לכודים. נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לעשות את כל המאמצים על מנת לצמצם את היקף הפגיעות ולסייע לתושבים שנפגעו.