שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה היום (רביעי) את הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, לשתף פעולה באופן מלא עם מבקר המדינה, ולאפשר לו גישה לכל חומר שיידרש במסגרת הליך הביקורת שנעשה על אירועי 7 באוקטובר. לדברי שר הביטחון כ"ץ: "לא ייתכן מצב בו יצטייר שצה"ל חושש מביקורת ומשקיפות ציבורית נדרשת נוכח חומרת האירועים שאירעו ב-7 באוקטובר בעת שפיקדת על צה"ל".
הנחייתו של כ"ץ מגיעה לאחר מכתב ששלח מבקר המדינה לרמטכ"ל, ובו נכתב: "אופן התנהלות צה"ל עלול להוביל לחשש משיתוף פעולה מלא עם ביקורת המדינה ולסיכול חשיפת האמת".
שר הביטחון כ"ץ חזר על ההנחייה שנתן לרמטכ"ל הלוי, לפיה צה"ל צריך לסיים את התחקירים שהוא מבצע עד סוף החודש הנוכחי (ינואר), ולהציגם כמה שיותר מהר, על מנת לעמוד על השפעתם על סבבי המינויים המתוכננים בצה"ל.
בהמשך להודעתו כי לא יאשר מינויי אלופים בצה"ל עד לסיום התחקירים, הוסיף שר הביטחון כי בשל העיכוב בהצגת התחקירים "המהותיים", "ישנו קושי גדול לאשר גם מינויים בדרגים נמוכים יותר, להם השפעה כוללת על פעילות צה"ל". ולפיכך, החליט כ"ץ בשלב זה לאשר רק מינויים עד דרגת אל"ם. גם מינויים כאלה, יוצגו בפניו וייבחנו על ידו ובכוונתו לזמן את הרמטכ"ל לפגישה כדי לדון בנושא.
צה"ל מסר בתגובה: "צה"ל משתף פעולה באופן מלא עם מבקר המדינה, למרות שמעולם לא נערכה ביקורת כזו במהלך מלחמה. כבר בימים אלה, מתקיימות 18 ביקורות. התחקירים יועברו למבקר בשקיפות מלאה בסיומם. צה"ל מחויב לאיכות התחקירים לפני מהירות עשייתם ויעשה הכל לסיימם באופן מקצועי מהר ככל שניתן".
עוד לפי תגובת צה"ל: "יש לציין כי הרמטכ"ל ולשכתו לא המליצו לאף גורם צבאי לפנות לייעוץ משפטי. זהו הליך קבוע של הסנגוריה הצבאית, שביצעה אותו מתוקף תפקידה ועצמאותה מבלי צורך לבקש לכך אישור. נדגיש כי לא ישב אף משפטן בתחקירי צה"ל ואף לאנשי הפרקליטות הצבאית אסור לנכוח על פי חוק חיסיון התחקיר.
"תהליך המינויים בצה"ל הוא מקצועי וענייני, אחריות לאירועי השבעה באוקטובר נבחנת לעומק והיכן שאין בהירות, ההחלטות נדחו. צה"ל מחויב להמשיך בתהליך מינויים מקצועי למען משרתיו הנלחמים כבר שנה ושלשה חודשים ברצף. פתרון הסוגיות צריך להתקיים בשיח בין שר הביטחון לרמטכ״ל ולא דרך התקשורת".