
ארבעה לוחמי צה"ל נהרגו אתמול (שבת) ממטען צד בבית חאנון בצפון רצועת עזה. רס״ם (מיל׳) אלכסנדר פדורנקו, בן 37 מבת ים, נהג משא כבד בגדוד 79, חטיבת ׳המחץ׳ (14); סמ"ר דנילה דיאקוב, בן 21 ממעלה אדומים, לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח״ל; סמל יהב מעיין, בן 19 ממודיעין, לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח״ל; וסמל אליאב אסטיוקאר, בן 19 מאשדוד, לוחם בגדוד 931, חטיבת הנח״ל.
רס"ם (מיל') אלכסנדר פדורנקו, תושב בת ים, הניח אחריו אשה ושני בנים. בעירייה ספדו לו: "עיריית בת-ים מודיעה בכאב ובלב שבור על נפילתו של בן העיר, רס״מ במיל׳ אלכסנדר פדורנקו ז״ל, אשר נפל היום בקרב הגנה על המולדת. אלכסנדר, בן 37, התגורר בעיר בת-ים מאז עלה ארצה בגיל 4, ומאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר שירת במילואים כמעט ברציפות עד נפילתו. תנחומינו מעומק הלב לאשתו אירינה, ילדיו דניאל וטום ולכל משפחתו היקרה. יהי זכרך ברוך, אלכסנדר, גיבור ישראל". פדורנקו הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחולון.
סמל אליאב אסטיוקאר היה בוגר תיכון אמי"ת י' באשדוד. "אליאב היה נער אהוב על חבריו ועל מוריו" אמר מנהל בית הספר, ירון כרמי. "החלטתו להתגייס ליחידה לוחמת היתה טבעית לאופיו כמי שביקש לתרום לעם ולמדינה. נפילתו היא מכה איומה, ליבנו עם הוריו היקרים וכל משפחתו. נזכור את אליאב ונמשיך לחנך לאורו".
עמיחי אביאור, שהיה מחנכו של אליאב במשך שלוש שנים אומר כי אליאב היה נער מלא בעוצמה של שקט. "אדם נחוש ובטוח בעצמו, ברוך כשרונות וחבר אהוב. התחלנו כמורה ותלמיד וסיימנו כחברים, הוא היה החלום של כל מורה. לאליאב היתה שמחה גדולה בכל שלב שסיים, הוא היה גאה להיות לוחם בנח"ל, היה גאה כשסיים את מסע הכומתה והיה גאה בעיקר להילחם למען העם והמדינה. יהי זכרו ברוך". אסטיוקאר הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשדוד.
סמ"ר דנילה דיאקוב הניח אחריו את הוריו ושתי אחיותיו. ראש עיריית מעלה אדומים, גיא יפרח, ספד לו: "בצער רב וכבד אני מודיע על נפילתו בלחימה בעזה של תושב העיר, לוחם חטיבת הנח"ל וגיבור ישראל סמ"ר דנילה דיאקוב הי"ד. ליבנו עם בני המשפחה היקרים – ההורים אלכסנדר ונטליה והאחיות אלינה ומיה, שהתבשרו היום בנורא מכל". דיאקוב הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בהר הרצל.
סמל יהב מעיין היה בוגר תיכון אורט עירוני ד׳. הניח אחריו הורים וארבעה אחים. "יהב שלנו איננו", כתבה משפחתו. "יהב היה מרכז הבית. כשהוא היה נכנס לבית הבית היה מתמלא באור ושמחה. יהב היה מתנה גדולה לאחר ציפייה ארוכה ולידה קשה. אי אפשר היה לפספס את עיניו הסיניות וחיוכו הכובש. היה ילד מלא אהבה ונתינה מאופיין בשקט פנימי והיה צנוע בכל רמ״ח אבריו. יהב היה אוהד שרוף של בית"ר ירושלים, הקפיד ללכת למשחקי הקבוצה". מעיין הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין במודיעין.