
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו ערכו פגישה טלפונית, על רקע המו"מ לעסקת חטופים. מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח כעת עם נשיא ארצות-הברית ג'ו ביידן. ראש הממשלה דן עם הנשיא האמריקני על ההתקדמות במשא-ומתן לשחרור חטופינו, ועדכן אותו על המנדט שנתן למשלחת המשא-ומתן לדוחה, כדי לקדם את שחרור חטופינו. ראש הממשלה ביקש להודות לנשיא האמריקני ביידן ולנשיא הנכנס דונלד טראמפ על שיתוף-הפעולה למען המשימה הקדושה".
לפי הבית הלבן, "שני המנהיגים דנו במשא ומתן המתמשך בדוחא להסכם הפסקת אש ושחרור חטופים, בהתבסס על ההסדר של 27 במאי 2024 שתואר על ידי הנשיא בשנה שעברה, ואושר פה אחד בידי מועצת הביטחון של האו"ם. הנשיא דן בנסיבות האזוריות שהשתנו מהותית בעקבות הסכם הפסקת האש בלבנון, נפילת משטר אסד בסוריה והחלשת כוחה של איראן באזור. הוא הדגיש את הצורך המיידי בהפסקת אש בעזה ובהחזרת החטופים, יחד עם עלייה בהעברת הסיוע ההומניטרי, שתתאפשר בשל הפסקת המלחמה כתוצאה מהעסקה".
היועץ לביטחון לאומי בממשל ביידן, ג'ייק סאליבן, השיב לשאלת CNN על מידת הקרבה לעסקה: "אנחנו קרובים מאוד, אבל אנחנו גם רחוקים, כי עד שלא נחצה את קו הסיום אנחנו לא שם. יועצו הבכיר של ביידן לעניינו המזרח התיכון ברט מקגרק נמצא עכשיו בדוחא, הוא היה שם שבוע שלם". הוא התייחס ללוח הזמנים הצפוף לפני השבעת טראמפ, ב-20 בינואר: "נשתמש בכל יום שיש לנו בשלטון כדי לגרום לזה לקרות. אפשרי לעשות את זה לפני 20 בינואר, אבל אני בהחלט לא יכול לערוך תחזיות לגבי זה".
מי שיחליף את סאליבן כיועץ לביטחון לאומי, מייק וולץ, אמר ל-ABC: "בואו נאפשר את שחרור בני הערובה שלנו. אני רוצה לראות לכל הפחות, סוג של הסכמה לפני ההשבעה, כי הנשיא טראמפ רציני. כל עסקה בהמשך רק תהיה גרועה יותר עבור חמאס, ויהיו כל מיני סוגים של גיהנום במזרח התיכון, אם נמשיך לנהל דיפלומטיה כזו ביחס לבני ערובה". לצד יועץ ביידן למזרח התיכון מקגרק, בשיחות בדוחא משתתף גם מחליפו בממשל טראמפ, סטיב ויטקוף, וכן דיפלומטים אמריקאים ומצרים, כך דווח ברשת ABC.
משלחת המו"מ הישראלית הגיעה היום לדוחא בירת קטאר, כך דווח ב'רויטרס' מפי דובר של ראש הממשלה נתניהו. לשכת ראש הממשלה הודיעה אתמול בערב על ההחלטה לאשר את יציאת משלחת המשא ומתן הישראלית לשיחות בדוחא, בתום הערכת מצב לגבי השבויים והנעדרים. ובה ראש המוסד דדי ברנע, ראש שב"כ רונן בר, האלוף במיל' ניצן אלון והיועץ המדיני אופיר פלק. במטה משפחות החטופים בירכו על ההחלטה על יציאת המשלחת, וקראו: "פעלו עד שיצא עשן לבן, וחזרו הביתה עם הבשורה המיוחלת – הסכם שמבטיח את השבת כל החטופים, עד האחרון".
רה"מ נתניהו זימן את השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר לפגישה. סמוטריץ' ובן גביר ידועים כמי שעשויים להערים קשיים פוליטיים על אישור עסקת חטופים מול חמאס.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד נפגש עם "גורם קטארי בכיר" ונציגות משגרירות קטאר בפריז, לצד נציגי משפחות החטופים. לפיד בתום הפגישה: "אנחנו מעריכים את המאמצים הבלתי פוסקים שקטאר עושה, ובאנו להעביר מסר חד משמעי, אנחנו רוצים את כולם בבית, כמה שיותר מהר. שבקטאר מבינים ורוצים להגיע לעיסקה כמה שיותר מהר ועושים כל מאמץ כדי שזה יקרה".
מוקדם יותר היום דווח בתקשורת הפלסטינית שיותר מ-3,000 אסירים פלסטינים ישוחררו בשלב הראשון של עסקת החטופים המתגבשת. גורם פלסטיני אמר לסוכנות הידיעות 'מען' כי במסגרת המתווה הנידון, ישוחררו גם 48 אסירים ששוחררו בעבר בעסקת שליט, 200 אסירים שנידונו למאסר עולם וכן "כל הילדים, הנשים והחולים בבתי הכלא הישראליים".