היום ה-466 למלחמה: נשיא טורקיה כתב היום (רביעי) בחשבון ה-X שלו: "על ישראל לחדול באופן מיידי מפעולותיה התוקפניות על האדמות הסוריות אחרת יהיו לכך השלכות שישפיעו באופן שלילי על כולם".
שני חיילי צה"ל נפצעו קשה כשרכבם נפגע ממטען במהלך פעילות מבצעית של כוחות הביטחון הלילה בעיר קבאטיה שמדרום לג'נין. הפצועים הם חייל בחטיבת כפיר ולוחם מחטיבת מנשה. נוסף על כך נפצע באורח קל לוחם במילואים בחטיבת כפיר.
כלי טיס של חיל האוויר תקף אמש במחנה הפליטים ג'נין. על פי משרד הבריאות הפלסטיני, בתקיפה נהרגו 6 אנשים וכמה נוספים נפצעו. זו הייתה התקיפה הראשונה בג'נין מזה חודש וחצי.
צה״ל: האזעקה בניר עם הופעלה בעקבות זיהוי שווא
אזעקה בניר עם בעוטף
לשכת רה״מ: נתניהו ימסור הודעה רשמית רק לאחר שיושלמו הפרטים האחרונים בהסכם
לשכת נתניהו: הודעה רשמית מטעם ראש הממשלה בנימין נתניהו תימסר רק לאחר שיושלמו הפרטים האחרונים בהסכם, שעליהם עובדים בשעות אלה.
צה״ל: האזעקה בניר עם הופעלה בעקבות התרעת שווא
אזעקה בניר עם בעוטף
משרד החוץ הקטארי: הפסקת האש תיכנס לתוקף ביום ראשון ב-12:15
הרצוג: העסקה הזו תביא ימים ואתגרים מהמורכבים ביותר שידענו, גם בשל טראומות מעסקאות עבר
הנשיא הרצוג: ״קורא לחברי הקבינט והממשלה לאשר את עסקת החטופים, אין דבר מוסרי יותר״
הנשיא הרצוג: ״אנחנו בשעות גורליות ביותר. מאות רבות של ימים אחיותינו ואחינו מוחזקים ומעונים בידי מרצחים ומחבלים ארורים, לאחר שמדינת ישראל לא מילאה את חובתה והפרה את הברית הבסיסית ביותר עם אזרחיה, כשלא הגנה עליהם. כעת אני מגבה את צוות המשא ומתן במאמצים להביא עסקה, וקורא לחברי הקבינט והממשלה לאשר כזו תובא בפניהם, ולהשיב את בנינו ובנותינו הביתה. כנשיא אני אומר – זה מהלך חשוב, הכרחי, אין דבר מוסרי יותר מלהחזיר אותם הביתה, מי לשיקום בביתו ומי לקבורה בישראל״.
לפיד: "נעניק רשת ביטחון עד לסיום העסקה"; גנץ: "נגבה את המתווה ציבורית ופוליטית"
נשיא המדינה יצחק הרצוג ישא הצהרה מיוחדת בשעה 21:15
נשיא ארה״ב היוצא ביידן: ״עקרונות ההסכם נוסחו כבר במאי, נחושים להחזיר את כל החטופים״
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודיע רשמית על עסקת שחרור חטופים והפסקת אש בין ישראל לחמאס. "ניסחתי את העקרונות לתוכנית הזו במאי 2024", נמסר בהצהרתו, וכן נכתב כי "אנו נחושים להחזיר את כל החטופים הביתה".
ראש ממשלת קטאר: הפסקת האש תיכנס לתוקפה ביום ראשון
ראש ממשלת קטאר: הושגה הפסקת אש בין ישראל לחמאס שתיכנס לתוקפה ביום ראשון. אני מודה לשותפינו המצרים והאמריקנים על מאמציהם ותרומתם לקידום המשא ומתן. בשלב הראשון ישוחרר 33 חטופים. עדיין אין הסכמות על המשך העסקה לשחרור חטופים.
ראש ממשלת קטאר: השלב הראשון לעסקה יימשך 42 ימים, תושבי הרצועה יחזרו לחלקה הצפוני
ראש ממשלת קטאר: ״המאמצים לעסקה בין ישראל לחמאס הצליחו, ביום ראשון יחל ביצוע ההסכם״
חגיגות ברצועת עזה ובלבנון בעקבות הידיעות על הסכם הפסקת אש
צה״ל: שמה של ההיערכות לחזרת החטופים - ״כנפי דרור״
הפלסטינים: 5 הרוגים בתקיפת חיל האוויר ליד ג׳נין
לשכת נתניהו: נותרו עדיין פרטים לא סגורים בהסכם, מקווים כי ייסגרו הלילה
דיווח באל ג׳זירה: יישום הסכם הפסקת האש בעזה יחל ביום ראשון הקרוב
טראמפ על ההסכם: עזה לא תחזור להיות מקלט לטרור, נמשיך לקדם שלום דרך עוצמה באזור
צה״ל: חיל האוויר תקף במרחב ג׳נין, ירי הרתעתי בוצע לעבר רכבים בסוריה שהתקרבו לגבול
הקבינט המדיני ביטחוני והממשלה יתכנסו מחר לאשר את עסקת החטופים
טראמפ: יש הסכם חטופים במזרח התיכון, הם ישוחררו בקרוב
גורמים בישראל, ארה״ב מצרים: הושגו הסכמות לעסקת שחרור חטופים והפסקת אש בעזה
חמאס: הלשכה המדינית העבירה למתווכות תשובה חיובית להפסקת האש עם ישראל
גורם מדיני: חמאס החליט להציב שינויים בהסכם הקשורים לציר פילדלפי, ישראל מתנגדת לכך
שר החוץ סער קיצר את ביקורו המדיני באירופי בעקבות ההתפתחות במו״מ לעסקת חטופים
דיווח מצרי: כוחות צה״ל החלו בצעדי נסיגה מציר פילדלפי במהלך היממה האחרונה
גופת גבר נמצאה בדירה בנתניה
גופת גבר כבן 60 אותרה בדירה ברחוב שמואל הנציב בנתניה. ראש צוות זק"א, שי רומנו: "הגופה תועבר להמשך טיפול ובירור במכון הלאומי לרופאה משפטית.
נסיבות האירוע נחקרות על ידי משטרת ישראל".
ראש הממשלה יכנס הערב הערכת מצב בנוגע לעסקת החטופים
דיווח בסוריה: 3 מחוסלים בתקיפה אווירית על רכב בדרום המדינה
לשכת ראש הממשלה: חמאס טרם החזיר את תשובתו
לשכת ראש הממשלה: "בניגוד לדיווחים, ארגון הטרור חמאס טרם החזיר את תשובתו לעסקה".
צה"ל קורא לתושבים בג'באליה להתפנות למרכז העיר עזה
דובר צה"ל בערבית לתושבים בעיר, שנמצאת בצפון הרצועה: "ארגוני טרור שוב משגרים רקטות מהאזור הספציפי הזה שהוזהר מספר פעמים בעבר. לבטיחותכם, עברו מיד למקומות מקלט במרכז העיר עזה".
צה״ל: תפסנו יותר מ-3,300 פריטי אמצעי לחימה בשטח הסורי
צה״ל מפרסם: תפסנו יותר מ-3,300 פריטי אמל״ח בשטח הסורי, כולל שני טנקים של צבא אסד, וכ-1,500 טילים, RPG, מטולים ומשגרים. יותר מ-170 אלף פריטי שלל הוחרמו מכלל גזרות הלחימה.
ארדואן: ישראל צריכה לסגת מיידית מסוריה, אחרת יהיו השלכות
נשיא טורקיה כתב בחשבון ה-X שלו: "על ישראל לחדול באופן מיידי מפעולותיה התוקפניות על האדמות הסוריות אחרת יהיו לכך השלכות שישפיעו באופן שלילי על כולם".
גורם מדיני: חמאס מעלה טענה שקרית ומנסה להתחמק מביצוע העסקה
גורם מדיני: "חמאס מעלה טענה שקרית לפיה ישראל הוסיפה תנאים חדשים במשא ומתן, כדי להתחמק מביצוע העסקה".
צה"ל תקף הלילה מתחם טרור בצפון עזה, ששימש בעבר כבית ספר
כלי טיס של חיל האוויר תקפו במהלך הלילה (רביעי) באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבל בתפקיד מרכזי שפעל במתחם פיקוד ושליטה במרחב ששימש בעבר כבית ספר במרחב דראג' תופאח שבצפון הרצועה. בנוסף, הותקף מחבל שלקח חלק בתכנון והוצאה לפועל של פעולות טרור נגד ישראל.
בנוסף, הותקפו מספר מטרות טרור בחאן יונס ובדיר אל בלח. ביממה האחרונה, הותקפו כ-50 מטרות ברחבי הרצועה, ביניהן חוליות מחבלים, מחסנים של אמצעי לחימה, תשתיות תת קרקע, עמדות נ"ט (נגד טילים) ומבנים צבאיים של ארגון הטרור חמאס.
דיווח: חמאס הודיע למתווכות בעל פה על הסכמתו לעסקת חטופים
מקורות מסרו לאל-אח'באר הלבנוני הבוקר (רביעי), כי חמאס הודיעה למתווכות על הסכמה בעל פה להסכם הפסקת האש ושחרור החטופים. ארגון הטרור טרם חתם על המסמכים הדרושים.
בחמאס טוענים שישראל עלולה להתחמק מההתחייבויות שלה לנסיגה. אף על פי כן, המקורות ציינו: "לא סביר שהבעיה הטכנית הזאת תפריע לחתימה על הסכם שעשוי להתרחש בכל רגע, וככל הנראה יהיה הסכם בתוך 48 שעות לכל המאוחר".
סמוטריץ' שומר על עמימות: "צריך שיח נוקב, בחדרים הסגורים"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' נמנע מהבעת עמדה ברורה לגבי עסקת החטופים המסתמנת, בציוץ חדש: "אנחנו בשעה מכרעת מה שעומד נגד עיניי זה הגשמת את מלוא מטרות המלחמה. נכון לעשות את זה בשקט, בחדרים הסגורים, בשיח מאוד ענייני, רציני, נוקב ומעמיק".
חמאס קורא להסלמה אחרי תקיפת צה"ל בג'נין: "הרש"פ שותפה לפשע"
חמאס הגיב להפצצת צה"ל בג'נין, שלפי משרד הבריאות הפלסטיני נרשמו בה 6 הרוגים: "ההסלמה בתוקפנות האכזרית של הכיבוש נגד נפות הגדה המערבית, וההפצצה האווירית שהיינו עדים לה על מחנה ג'נין, לא יצליחו לשבור את רצון עמנו ואת נחישות ההתנגדות האמיצה שלנו. אנו קוראים להמוני עמנו הגיבורים בגדה המערבית להסלים את כל סוגי פעולת ההתנגדות".
בחמאס גינו את הרשות הפלסטינית ואת פעולת מנגנוני הביטחון שלה. "פשע זה הגיע שעות לאחר השקת היוזמה הקהילתית הלאומית להפסקת המערכה של רשות הביטחון נגד מחנה ג'נין והתנגדותו, ואי היענות מיידית של הרשות אליה – ומניעת כניסת אמבולנסים למחנה ג'נין. לרשות יש אחריות לשותפות לפשע הציוני, ולדחיית קריאות לאומיות להפסיק את תוקפנותו נגד המחנה.
רכב צבאי עלה על מטען ביו"ש, 2 חיילי צה"ל נפצעו קשה
מצה"ל נמסר שבמהלך פעילות מבצעית של כוחות הביטחון הלילה בעיר קבאטיה שמדרום לג'נין, 2 חיילים נפצעו קשה, כתוצאה מכך שרכב צבאי מסוג 'דוד' עלה על מטען. הפצועים קשה הם חייל בחטיבת כפיר ולוחם מחטיבת מנשה. נוסף על כך נפצע באורח קל לוחם במילואים בחטיבת כפיר.
הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחותיהם עודכנו.






