דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ' באדר תשפ"ה 20.03.25
16.7°תל אביב
  • 11.8°ירושלים
  • 16.7°תל אביב
  • 14.4°חיפה
  • 17.1°אשדוד
  • 15.3°באר שבע
  • 22.6°אילת
  • 16.1°טבריה
  • 9.6°צפת
  • 17.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תקשורת

ביטן: לא אקדם את הפרטת השידור הציבורי, נבצע שינויים בדרך אחרת

ועדת הכלכלה מקיימת דיון בשורת הצעת חוק שנוגעות לשידור הציבורי ולתאגיד | ביטן אמר שלא יקדם חוק הרייטינג ואת הקמת תחנות רדיו ארציות | שר התקשורת קרעי בתגובה: "נקים ועדה מיוחדת לחוק להפרטת התאגיד"

יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן ושר התקשורת שלמה קרעי (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן ושר התקשורת שלמה קרעי (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)
יובל לקח
יובל לקח
כתב כלכלה
צרו קשר עם המערכת:

יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן אמר שאין בכוונתו לקדם את הצעת החוק להפרטת התאגיד. בדיון שנערך היום (רביעי) בוועדת אמר ביטן כי יש מקום לשידור ציבורי בישראל, ועל כן החוק לא יקודם. לצד זאת, אמר ביטן שישתמש בהצעת חוק אחרת, הנוגעת בתקציב התאגיד וכפיפותו לממשלה, על מנת לבצע שינויים שנדרשים לשיטתו. הוא לא פירט באילו שינויים מדובר, ואמר שנדרשת עבודה על מנת לגבש את הצעת החוק.

ועדת הכלכלה התכנסה לדיון מקיף על כל שורת הצעות חוק שקשורות לשידור הציבורי ולתאגיד השידור הציבורי, בהשתתפות שר התקשורת שלמה קרעי. על כל אחת מההצעות אמר יור הוועדה דוד ביטן אם בכוונתו לקדמה בשלב זה. בין היתר הוא אמר שאין בכוונתו לקדם את חוק הרייטינג בתצורתו הנוכחית, ואת החוק שאמור לפתוח זיכיונות לרדיו אזורי לשדר ארצית. השר קרעי אמר שיקדם חלק מההצעות בהצעות חוק ממשלתיות.

"מאז ומתמיד, הצעות חוק הקשורות לעולם התקשורת ולרפורמות רחבות בו, התקיימו בוועדות מיוחדות שהוקמו לשם כך" אמר קרעי בתגובה להחלטה. "כך יהיה גם הפעם, בוודאי בחוק השידורים הרחב שיגיע בקרוב וגם בחוקים שיו״ר ועדת הכלכלה החליט באופן שרירותי ובלי הצבעה לא לקדם".

דיווח שנתי לוועדת הכלכלה: החוק אומר שתאגיד השידור הציבורי יידרש להגיש לוועדת הכלכלה את דוח הפעילות ואת הדוחות הכספיים השנתיים שלה, והיא תקיים עליו דיון. כיום מחויב התאגיד להעביר חומרים אלה לשר התקשורת. "מאחר שהתאגיד הוקם בחוק, קיימת הצדקה לכך שהמחוקק יפקח על יישומו של חוק זה, לצד הפיקוח של שר התקשורת" נכתב בהצעת החוק.

ביטן אמר שבכוונתו לקדם הצעת חוק זו.

רדיו בשפה הערבית: הצעת חוק של ח"כ אחמד טיבי (תע"ל) נועדה לאפשר לשתי תחנות הרדיו הערביות האזוריות להפוך לארציות באישור שר התקשורת. "בישראל אזרחים רבים אשר מדברים בשפה הערבית ומפוזרים בישובים ברחבי הארץ כולה" נכתב בהצעת החוק,

פתיחת הזיכיון לאזורי השידור – הצעת חוק שמאפשרת, באישור שר התקשורת, הקמת תחנות בבעלות פרטית בשידור ארצי, זאת בשונה מהמצב היום בהם רק גלי צהל וכאן משדרים בצורה ארצית.

ביטן הודיע שיתנגד לשני החוקים האלה הזאת מאחר ומדובר בשינוי תנאי מכרז באמצעות חוק, והוא אמר שאם הממשלה מעוניינת לעשות זאת עליה לבטל את המכרז. היועץ המשפטי של הוועד אמר שההצעות לא מבוססות על עבודת מטה משמעותית, ומעלה שאלות משפטיות קשות.

מנכ"לית רדיו דרום לילך נגיד הזהירה שהחקיקה תפגע ביכולת לשדר רדיו מהפריפריה, מאחר והכניסה של רשתות רבות מאזור המרכז יקטינו את ההכנסות שלהם, בעוד הם כרדיו מקומי לא ערוכים לשדר לכל הארץ. לדבריה – משמעות ההחלטה היא סגירת רדיו דרום.

קרעי אמר בתגובה שהצעת חוק ממשלתית נמצאת בעבודה והוסיף: "השאלה אם להישאר בשיטה הקומוניסטית. הציבור רוצה יותר מגוון".

הצגת נתוני רייטינג: לפי ההצעה ערוצי טלוויזיה ישדרו בזמן אמת את נתוני הצפייה בהם בשעות השיא. בנוסף מוצא ששר התקשורת יוכל לשנות את המערכת למדידת הצפייה – הפיפל מטר. זאת, בטענה שבעקבות כניסת הממירים הדיגיטליים ניתן לאסוף היום נתונים ממליון משקי בית, במקום 700 היום. "זה לא חייב להיות בשידור חי" הוסיף יוזם החוק ח"כ שלום דנינו (הליכוד).

עו"ד נגה רובינשטיין, נציגת קשת ורשת בדיון, אמרה שמדידת נתוני הרייטינג היא מטבע כלכלי, ולכן לא יכול להיות מצב של מספר מדדים שונים. היא ציינה כי אופן מדידת הרייטינג הוא תוצאה של הסכמה בין גופי התקשורת, בה מבקשת כעת הממשלה להתערב.

ביטן אמר שיש מה לדון בהצעת החוק, אבל לא תהיה מעורבת ממשלתית בקביעת הרייטינג – כפי שכתוב בהצעת החוק הנוכחית. הוא הוסיף שיש בעיות טכניות ביישום ההצעה, ומנה שורת בעיות שיכולות לעלות ממנה. הוחלט לעכב את המשך החקיקה של החוק עד שיהיו תשובות לגבי החוק.

תקציב השידור הציבורי: הצעת חוק שתשנה את מימון תאגיד השידור הציבורי – במקום שיהיה 'קופה סגורה' שממומנת מאגרת הרדיו, יהפוך התאגיד לחלק אינטרגלי מהתקציב. משמעות ההחלטה היא שהממשלה יכולה לקצץ בתקציב במסגרת קיצוצים רוחביים, או בהתאם להחלטת ממשלה. את הצעת החוק הציע אביחי בוארון.

ביטן אמר שיקדם את החוק הזה כפלטפורמה לשינויים אחרים שהוא מעוניין בהם.

הפרטת תאגיד השידור הציבורי: חוק שקובע להפריט את שידורי רשת ב' ואת שידורי החדשות של התאגיד, ובמידה ולא יימצא להם קונה לסגור אותם תוך שנתיים מחקיקת החוק.

ח"כ טלי גוטליב (הליכוד) הציגה את הצעת החוק ואמרה שלפי תפיסת עולמה אין מקום לשידור ציבורי בישראל. ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) אמרה שמשמעות ההחלטה היא סגירת התאגיד, כי זה ברור שלא תהיה אפשרות לקיימו.

ביטן אמר שלא יקדם את החוק הזה. "צריך שידור ציבורי, את השינויים בו נעשה דרך החוק של בוארון". אמר ביטן. "ערוץ 12 ו-13 מופרטים. האם הם בעד הימין? אני לא מבין את הימין.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!