דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
22.3°תל אביב
  • 15.7°ירושלים
  • 22.3°תל אביב
  • 21.7°חיפה
  • 21.7°אשדוד
  • 20.5°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 15.8°צפת
  • 21.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

הבמאי האמריקאי דיוויד לינץ' הלך לעולמו בגיל 78

לינץ' נחשב לאחד הבימאים המוערכים והנערצים ביותר בשנים האחרונות. הוא ביים את הסרטים "איש הפיל", "קטיפה כחולה" ואת סדרת הטלוויזיה "טווין פיקס"

הבמאי דיוויד לינץ' בחדר ההקרנה הפרטי שלו בלוס אנג'לס (צילום: כריס פיצלו' AP)
הבמאי דיוויד לינץ' בחדר ההקרנה הפרטי שלו בלוס אנג'לס (צילום: כריס פיצלו' AP)
אורן דגן

הבמאי האמריקאי דיוויד לינץ', שביים את "איש הפיל", "קטיפה כחולה", "מולהולנד דרייב" וסדרת הטלוויזיה "טווין פיקס", מת היום (חמישי), ימים ספורים לפני יום הולדתו ה-79.

משפחתו הודיעה על מותו בפוסט בפייסבוק: "אנו נשמח לקצת פרטיות בשלב זה. עכשיו, שהוא כבר לא איתנו, נוצר חור גדול בעולם. אבל, כפי שהוא היה נוהג לומר, 'שים עין על הסופגנייה ולא על החור'. זה יום יפה עם שמש מוזהבת ושמים כחולים לאורך כל הדרך".

לינץ׳ היה אחד מיוצרי הקולנוע הנחשבים והנערצים ביותר. ב-2007, פאנל מבקרים של עיתון הגארדיאן הבריטי הכריז עליו כקולנוען החשוב ביותר בזמננו. הוא זכה בפרס אוסקר לשם כבוד, בשני פרסי סזאר ובפרס אריה הזהב למפעל חיים.

בקיץ 2024 סיפר לינץ' כי הוא חולה בנפחת הריאות ולא חושב שיביים שוב.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!