"במשך שנים, אף ממשלה לא טיפלה כראוי בקריית שמונה והאזור. אנחנו כאן כדי לשנות את המצב ולשקם את האזור. צריך להחזיר את התושבים, לחזק את הביטחון, החינוך והתעסוקה. הצפון, עם ענף התיירות, יכול להיות מנוע צמיחה חשוב, וההסתדרות תעשה כל שביכולתה לעודד את התיירות ולחזור לשגרה". כך אמר יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בכנס מיוחד של ההסתדרות ונשיאות המגזר העסקי בנושא: "ביחד למען הצפון".
הכנס, שמתקיים היום במלון 'גליליון' שבעמק החולה, ואשר נפתח היום לראשונה לאחר שהיה סגור בצל המלחמה למעלה משנה, עסק בגיבוש מענים מיידיים וארוכי טווח, שיחזקו את חבל הארץ הצפוני ויבטיחו את יציבותו הכלכלית והחברתית.
"ראינו את חוסר התפקוד של המדינה והמשרדים בחודשים הראשונים של המלחמה ואני מצדיע לראשי המרחבים וראשי הרשויות שלא זזו מפה כשנפלו טילים" אמר בר-דוד, "להסתדרות והמגזר העסקי יש אחריות מיוחדת להרים את ענף התיירות הצפוני ונשים את המשקל שלנו על עידוד התיירות באזור הצפון. אנחנו נשים כסף ובימים הקרובים ההסתדרות תוציא אגרת לכל ועדי הארץ להגיע לטיולים בגולן והצפון".
במהלך הכנס, ההסתדרות והמגזר העסקי הודיעו על הקמת מטה תיאום למען הצפון, עם השקעה משותפת של קרוב למיליארד שקל, בשיתוף עם משרדי הממשלה השונים וגופים פילנתרופים. תוך 3 שבועות צפוי להיחתם עם משרד האוצר הסכם ההקמה.
בר-דוד התייחס לכוונת הממשלה לחדש את חוקי הרפורמה המשפטית: "בעולם מתוקן סיום המלחמה והחזרת החטופים צריכה להזניק את הכלכלה קדימה אבל אני חושש שזה לא יקרה כשהממשלה תחזור לחוקי המהפכה המשפטית והתעסקות במינוי שופטים. אנחנו צריכים שקט מחוקים שלא צריכים אותם עכשיו. אנחנו צריכים שקט כדי שנוכל לשקם את מדינת ישראל".

משה דוידוביץ, יו"ר קו העימות: "הממשלה חייבת לפעול למען הצפון בכלל וקו העימות בפרט. נדרש כאן סיוע משמעותי בשיקום, לאחר יותר משנה של מלחמה קשה שעברו התושבים שלנו בכל היבט אפשרי". דוידוביץ הוביל בחודשים האחרונים את בניית תוכנית שיקום הצפון, שצפויה לעמוד על כ 15 מיליארד שקלים, ולכלול בתוכה התייחסות נרחבת לתעסוקה באזור.
"תוכנית השיבה הביתה אינה יכולה להסתפק רק בשיפוץ מבנים ותשתיות שנהרסו", אמר דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי, "תוכנית שיבה צריכה לכלול אופק תפקודי ויעדים לאומיים ברורים, שיבטיחו לא רק חזרה של התושבים, אלא גם צמיחה כלכלית והקמת עסקים חדשים בכל ענפי המשק".
יונה פרטוק, ראש מרחב גליל עליון, קרה למדינה לא להסתפק במענקי שיבה לחוזרים מוקדם ולקדם מענקי עידוד חזרה לעבודה נוספים, במיוחד אלו שמשתכרים בשכר נמוך "הגיבורים האמיתיים של המלחמה הם החיילים, אבל הגיבורים שלנו זה התושבים העובדים, שבמהלך כל השנה הזו היו בשטח ועבדו" אמר פרטוק, "אלו האנשים של נעלי נאות ועוף הגליל, שהשכר הממוצע שלהם הוא מינימום פלוס 15%. המפעלים שלנו עובדים 12 שעות, כי עם 8 ו-9 שעות אי אפשר להתקיים".
"הרבה צעירים עוזבים את טבריה גם לפני המלחמה וגם עכשיו כי ראו שבמרכז התעסוקה יותר מתגמלת" אמר אבי גבאי, מרחב כנרת " יש לי הרבה מאוד כבוד למלונות אבל אי אפשר להסתמך רק על פרנסה ממפעלים ומלונות, שהתשלום בהם נמוך וקשה להשיג איתו עובדים".
"המדינה צריכה לדעת לסייע למקומות העבודה הגדולה הגדולים וקטנים כאחד. אני רוצה לראות פה אגפים של רפאל ותעשייה אווירית" אמר אשר שמואלי, יו"ר מרחב גליל מערבי, שדרש מהממשלה לעצור את העלאות המחירים במשק דרך העלאת המע"מ ומיסי הצריכה השונים, מכיוון שאלו פוגעות בהישגי הסכמי העבודה "איך אני אתמודד עם 8% עלייה במחירי ארנונה, חשמל ומים, כאשר לוקח לי שנים להעלות 3% שכר בהסכם עבודה?"
בכנס השתתפו שר הכלכלה ניר ברקת, מפקד פיקוד העורף האלוף רפי מילוא; יו"ר נעמת חגית פאר; יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות יונה פרטוק; יו"ר מרחב גליל מערבי בהסתדרות אשר שמואלי; יו"ר מרחב כנרת בהסתדרות אבי גבאי; יו"ר מרחב כרמיאל בהסתדרות יואב קליין; ראש המועצה אזורית מרחבים ויו"ר מרכז המועצות האזוריות שי חג'ג'; ראשי מועצות וערים מהצפון ורמת הגולן ומנכ"לי משרדים ממשלתיים.