
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הורה ביום שני על יציאתה של ארצות הברית מארגון הבריאות העולמי (WHO), כך דווח ברויטרס. מדובר בצעד משמעותי בשל כך שמדובר ב-18% מהמימון, ולפיכך מעלה חשש בארגון לגבי יכולתו להמשיך ולהיאבק במחלות ברחבי העולם.
טראמפ אמר במעמד החתימה על צו יציאה מארגון הבריאות, כי הארגון כפוף להשפעות פוליטיות של המדינות החברות באו"ם, וכי ארצות הברית משלמת דמי חבר לא מידתיים ביחס למדינות גדולות אחרות כמו רוסיה.
ארגון הבריאות העולמי הוא זרוע של האו"ם, והיחיד שמאגד את כל מדינות החברות בה, מלבד מדינת ליכטנשטיין, למטרת שיתוף פעולה למטרות קידום בריאות בין-לאומי.

בשנים האחרונות, ארגון הבריאות מנסה להחתים את המדינות החברות באו"ם על הסכם שיתוף פעולה בין-לאומית למניעת מגפות, הסכם שמנוגד לגישה של טראמפ. נשיא ארצות הברית הבטיח לבטל את התוכנית למניעת מגפות שפיתחה ממשלת ביידן, אך מינה לאחרונה שר בריאות שמתנגד לחיסונים.
בין עיסוקיו העיקריים של WHO, הוא סיפוק שירותי בריאות בסיסיים באזורי משבר הומניטרי, ומניעה של סיכונים לבריאות הציבור הבין-לאומי וניטור ותגובה אליהם. תקציב הארגון עמד על 6.8 מיליארד דולר בין 2024-2025, וכ-18% מתקציב זה ממומן על ידי ארצות הברית. הארגון מתקשה לגייס משאבים להגיב למצבי חירום ברחבי העולם כמו משברים הומניטריים באוקראינה, סודן, עזה, ומקומות נוספים, והתפרצויות של כולרה, אבעבועות קוף ומחלות נוספות.
"אנו מקווים שארצות הברית תתחרט, ומקווים לשיח בונה לטובת כולם", אמר דובר מטעם הארגון בג'נבה, "בארצות הברית, וברחבי העולם". הצו עליו חתם הנשיא טראמפ מתחיל תקופת היערכות בת שנה, שבסופה ארצות הברית תצא מהארגון רשמית.