
למשרד החינוך אין נתונים על השפעות הפשיעה הערבית על מערכת החינוך, כך נאמר בדיון ועדת החינוך בכנסת שעסק בנושא זה אתמול (שלישי), במסגרת יום המאבק באלימות בחברה הערבית. "אנחנו אוספים נתונים על אלימות ולא על פשיעה" אמרה בוועדה ראש האגף לחינוך ערבי במשרד החינוך, שירין חאפי נאטור.
מנכ"ל מטה החירום של המאבק נגד אלימות בחברה הערבית עו"ד אמיר בשאראת הראה את ההשפעה ישירה של הפשיעה בחברה הערבית על מערכת החינוך. הוא תיאר מצבים שונים מחיי היום יום במערכת החינוך הערבית: זריקות אבנים על אוטובוסים או הסעות; מקרה ביישוב בצפון שאת שמו לא ציין, שבו תלמידים ומורים ראו גופה כרותת ראש בכניסה לבית הספר; ורצח מנהל בית הספר בבאקה אל גרבייה, זיאד אבו מוך.
לדברי בשאראת, "75 ילדים ערבים נרצחו באירועי פשיעה בין השנים 2024-2019. בשבוע שעבר נרצח נער בן 17 שלא נכלל בספירה הזאת. יותר מ-1,750 ילדים ערבים הפכו ליתומים בעשור האחרון בעקבות אירועי פשיעה".
משרד החינוך התמקד באלימות בתוך בתי הספר עצמם, שם הנתונים נמוכים יותר מהחברה הכללית. 11% מהתלמידים בחברה הערבית ו-10% בחברה הבדואית ציינו בסקרי האקלים השונים שנעשו בבתי הספר שהם השתתפו במקרי אלימות, לעומת 15% מהתלמידים בחברה הכללית שציינו זאת. נתונים לא אלו מתייחסים למה שקורה מחוץ לכותלי בית הספר, כמו מקרי רצח ברחובות, שסביר שתלמידים בחברה הערבית ראו ובמקרים מסוימים אף לקחו בהם חלק.