דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בתמוז תשפ"ו 23.06.26
23.2°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 22.0°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 20.6°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.9°טבריה
  • 19.4°צפת
  • 21.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

קרובי משפחת ביבס על אי-שחרורם בפעימה השנייה: "כשהתפרסמה הרשימה קרס עלינו עולמנו"

בני המשפחה של ירדן ושירי וילדיהם כפיר (2) ואריאל (6) דורשים מהממשלה להתעקש על חזרתם: "האם החשש הכבד לחייהם מבטל את העובדה שהם אזרחים בשבי שצריכים לחזור הביתה? התשובה היא לא"

אלי ביבס, סבם של כפיר וירדן ביבס, בעצרת להשבת החטופים בתל אביב (צילום: פאולינה פטימר)
אלי ביבס, סבם של כפיר וירדן ביבס, בעצרת להשבת החטופים בתל אביב (צילום: פאולינה פטימר)
אורן דגן

בני משפחתם של החטופים שירי, ירדן, כפיר ואריאל ביבס, התייחסו הבוקר (שבת) לכך שהם לא נכללו ברשימת המשוחררים בפעימה השנייה של עסקת החטופים. בהודעה הם מחו על ההתעלמות הציבורית והתקשורתית מכך שהם לא שוחררו. הם הבהירו שלמרות החשש הכבד לחיי בני המשפחה, עליו התריע היום דובר צה"ל דניאל הגרי, הם לא מאבדים תקווה ודורשים תשובות.

שירי וירדן ביבס נחטפו מביתם בניר עוז לרצועת עזה ב-7 באוקטובר, עם ילדיהם אריאל, בן 4 ביום החטיפה, וכפיר, בן 9 חודשים ביום החטיפה – החטוף הצעיר ביותר. לאחר עסקת החטופים הראשונה, כפיר ואריאל הם הילדים היחידים שנותרו בשבי חמאס.

"בוקר 477, גם הלילה לא נחה נפשנו", כתבו בני המשפחה, "אתמול בשעה 16:00 כשהתפרסמה רשימת המיועדות לשחרור קרס עלינו עולמנו. למרות שהכינו אותנו לכך, קיווינו לראות את שירי והילדים ברשימה שהייתה אמורה להיות רשימת אזרחיות. בערב, כאשר הדלקנו חדשות, הכאב שלנו, המאבק שלנו, ובעיקר השיח הכל כך חשוב על המורכבות והאסון על כך שהם לא ברשימה, נעלם מפיהם של השדרנים באולפנים.

"האם החשש הכבד לחייהם מבטל את העובדה שהם אזרחים בשבי שצריכים לחזור הביתה? האם החשש הכבד לחייהם מבטל את העובדה שהמדינה מחויבת בעסקה זו להעניק לנו ודאות? האם החשש הכבד לחייה של שירי אומר שכבר אין צורך לשים את תמונתה כאזרחית חטופה בעזה שגורלה אינו ידוע? התשובה היא – לא.

"תודה לכם תומכים יקרים, שאתם לא מוותרים, ממשיכים להתפלל, לקוות ולדרוש תשובות. יום מרגש ומורכב לפנינו. לירי, דניאלה, נעמה, וקרינה, אנחנו מחכים לכן לראות אתכן מחייכות ועטופות בבית בחיק המשפחות המדהימות שלכן.

"שירי, ירדן, אריאל וכפיר, אנחנו נמשיך לקוות ולדרוש אתכם. זה לא נגמר עד שזה לא נגמר".

בקהילת קיבוץ ניר עוז בירכו חזרת התצפיתניות, אך דרשו את החזרתהם של בני משפחת ביבס ושל תושבת הקיבוץ ארבל יהוד. "על אנו חשים כאב ואכזבה עמוקה לנוכח הפרת ההסכם הבוטה מצד חמאס, שהובילה לכך שארבל שלנו עדיין לא חזרה הביתה. אנו ממשיכים לצפות ולדרוש לראות אותה בחיק משפחתה בהקדם. בנוסף, החשש הכבד לחייהם של שירי ביבס וילדיה אינו מבטל את העובדה שהם אזרחים שהיו צריכים להיות בין המשתחררים הראשונים. אנו קוראים למדינת ישראל לעמוד בהתחייבותה, להעניק למשפחת ביבס ודאות ולהחזירם במהרה. נמשיך להדהד את שמם ותמונתם עד שיחזרו הביתה."

"המאבק שלנו נמשך – עבור החיים ועבור החללים כאחד", אמרו בניר עוז, "קהילת ניר עוז תמשיך לפעול בעוצמה עד שנבטיח שאף אחד מ-29 החטופים שלנו ומ-90 החטופים כולם לא יישאר מאחור".

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!