דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.2°תל אביב
  • 16.8°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.6°חיפה
  • 22.4°אשדוד
  • 20.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

משרד הבריאות הלבנוני: 22 הרוגים ו-124 פצועים בעימותים בדרום לבנון

צה"ל ביצע ירי הרחקה לעבר לבנונים שניסו לחזור לכפרים סמוכי גדר, עם תום 60 הימים שהוקצו לנסיגה; צבא לבנון דיווח על הרוג בשורותיו מאש צה"ל | שני נערים שחצו ללבנון בשוגג, הקפיצו את כוחות הכוננות

תושבים עוברים את חסימות צבא לבנון ליד הכפר קילה, סמוך לגבול (צילום: רויטרס)
תושבים עוברים את חסימות צבא לבנון ליד הכפר קילה, סמוך לגבול (צילום: רויטרס)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

בתום 60 הימים להסכם הפסקת האש, משרד הבריאות הלבנוני פרסם היום (ראשון) כי 22 בני אדם נהרגו ו-124 נפצעו מאש צה"ל, בעימותים בדרום לבנון ביממה האחרונה. לפי הדיווחים, אלפי לבנונים החלו לצעוד בחזרה לכפרים סמוכי גדר, בניגוד לאזהרות צה"ל. בתוך כך, צבא לבנון דיווח על הרוג בשורותיו מירי הרחקה שביצע צה"ל כלפי לבנונים שניסו לשוב לבתיהם סמוך לגבול עם ישראל.

במקביל, שני נערים שעבדו בשטח חקלאי סמוך לגבול, נכנסו בשוגג לשטח לבנון. כוחות של צה"ל וכיתות הכוננות בצפון הוקפצו לסריקות סמוך למעיין ברוך, ולאחר מכן זיהו את השניים.

צה"ל: "כוחות פועלים במרחב דרום לבנון, ומבצעים ירי להרחקה להסרת איומים. מוקדם יותר היום, רכב עם דגלי חיזבאללה התקרב לכוחות צה"ל שפעלו באזור, והיווה איום על הכוח, שפעל להסרתו. כמו כן, כוחות צה"ל ביצעו ירי להרחקת עשרות מתפרעים שהיוו איום עליהם, שבעקבותיו המתפרעים התרחקו. צה"ל נחוש להמשיך לפעול בהתאם להבנות בין ישראל ללבנון על אף ניסיונות חיזבאללה לחזור למרחב".

נשיא צרפת שוחח היום בטלפון עם ראש הממשלה, והדגיש את הצורך ביישום המחויבות של ישראל להסיג את כוחותיה מלבנון. בנוסף, הנשיא הדגיש כי יש להימנע מפגיעה במאמצי הרשויות החדשות בלבנון להשליט סמכות על כל השטח: "צרפת תנקוט בצעדים הנדרשים, בשיתוף עם ארצות הברית ולבנון, כדי להבטיח את ריבונותה של לבנון ולשמור על ביטחונה של ישראל".

מצה"ל נמסר כי מוקדם יותר היום, כוחות צה"ל במרחב דרום לבנון ביצעו ירי להרחקה במספר מוקדים שבהם זוהו חשודים מתקרבים לכיוונם. מספר חשודים נעצרו במרחב בשעה שפעלו בסמוך לכוחות צה"ל ואיימו על הכוחות, החשודים מתוחקרים כעת בשטח.

עוד נמסר: "צה"ל פרוס במרחב דרום לבנון, ממשיך לפעול בהתאם להבנות בין ישראל ללבנון ולעקוב אחר ניסיונות חיזבאללה לחזור למרחב דרום לבנון. צה"ל יפעל להסרת כל איום על מדינת ישראל וכוחות צה״ל".

צבא לבנון פרסם הודעה: "יחידותינו נכנסו למארון א-ראס – בינת ג'ביל ואזורים נוספים בגבול, כאשר שם הן עומדות לצד האזרחים מול האויב הישראלי, שממשיך לסרב לדבוק בהסכם הפסקת האש ולסגת משטח לבנון".

דובר צה"ל בערבית אל"ם אביחי אדרעי: "מי ששלח את המתפרעים לדרום לבנון הוא חיזבאללה שמנסה לחמם את המצב כדי לחפות על מצבו ועל מעמדו במישור הלבנוני והערבי. לחיזבאללה לא אכפת מהאינטרס של לבנון והתמונות מהוות הוכחה לכך".

ביום שישי הודיע מלשכת ראש הממשלה נתניהו כי נסיגת צה"ל מלבנון עד תום תקופת 60 הימים מותנת בעמידתו של צבא לבנון בפרטי ההסכם, ובמיגור תשתיות הטרור של חיזבאללה מדרום לנהר הליטני. "במתווה הפסקת האש בלבנון, נקבע כי הנסיגה המדורגת של צה"ל אמורה להתממש בתוך 60 יום. הסעיף נוסח כך מתוך הבנה שתהליך הנסיגה עשוי להימשך מעבר ל-60 יום. תהליך הנסיגה של צה"ל מותנה בכך שצבא לבנון מתפרס בדרום לבנון ואוכף באופן מלא ואפקטיבי את ההסכם תוך נסיגת חיזבאללה מעבר לליטני".

סרטונים שהופצו היום ברשתות מעידים כי תושבי מארון א-ראס פרצו את המחסום של צבא לבנון והמשיכו להתקדם רגלית לעבר הכפר. תועדו גם פקקים גדולים בכניסה לא-נאקורה, וצילומים מתוך הכפר טייבה אליו שבו הלבנונים בניגוד להוראות צה"ל לאחר שהסירו את מחסומי צבא לבנון. פורסמו גם תיעודים של תושבי מיס אל-ג'בל מתאספים כדי לצאת בשיירה אל הכפר בו יושבים כוחות צה"ל.

 

נשיא לבנון ג'וזף עון התייחס למצב בדרום המדינה ואמר: "אני משתתף בשמחתם של תושבי דרום לבנון. שמחת ניצחון הזכות. אני קורא להם לאיפוק וכן לשים את מבטחם בצבא לבנון. הריבונות הלבנונית ואחדות אדמותיה אינן נתונות לוויכוח ואני עוקב אחר הסוגיה הזו ברמות הגבוהות ביותר, כדי להבטיח את זכויותיכם".

ראש ממשלת המעבר בלבנון, נג'יב מיקאתי אמר: "ברכות לתושבי דרום לבנון ובמיוחד לאלה שהחליטו לשוב היום לביתם ועמדו באצילות אל מול האש שנורתה אליהם".

נביה ברי, יו"ר הפרלמנט הלבנוני ויו"ר תנועת אמל התייחס גם הוא לחזרתם של תושבי דרום לבנון: "אתם מוכיחים הבוקר את עוצמתכם בקשר שלכם אל המולדת ואת העובדה שהאדמה היא כמו הכבוד וכי הקורבנות היקרים ביותר הם זולים כדי להגן עליה. הריבונות היא דבר חי ולא רק סלוגן. ישראל ממשיכה להפר את הסכם הפסקת האש. דמם של תושבי דרום לבנון שנשפך הבוקר הוא קריאה דחופה לקהילה הבינלאומית ולנותני החסות של ההסכם לפעול כדי לאלץ את ישראל לסגת מייד מאדמות דרום לבנון".

מכון המחקר "עלמא", העוסק באתגרי הביטחון של ישראל בצפון פרסם כי "חיזבאללה דוחף ומעודד את הפעילות ואת הבייס השיעי לחזור. לא מדובר באירוע ספונטני, אלא מאורגן: הודעות מראש, קביעת שעות התאספות, נקודות כינוס וכדומה. יתכן כי חזבאללה משלם אד-הוק לחלק מהמשתתפים. להערכתנו קיימת נוכחות פיזית בשטח של פעילי חזבאללה.
נכון לרגע זה, צבא לבנון לא מצליח לבצע את משימתו במניעת האירועים והגעת הציבור השיעי לכפרים הדרומיים".

אתמול, פרסם דובר צה"ל בערבית הודעה לתושבי לבנון לפיה צה"ל התפרס בתקופה האחרונה מחדש בהתאם להסכם הפסקת האש במקומות שונים בדרום לבנון. "יישום ההסכם מתקדם, היציאה מהשטח מתבצעת בהדרגתיות, ובחלק מהגזרות מתעכבת ותתארך מעט על מנת להביא ליציאה הדרגתית של צה"ל ופריסה של צבא לבנון בלי לאפשר לחיזבאללה לשוב ולהתפרס בשטח".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!