דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ' באדר תשפ"ה 20.03.25
16.7°תל אביב
  • 11.8°ירושלים
  • 16.7°תל אביב
  • 14.4°חיפה
  • 17.1°אשדוד
  • 15.3°באר שבע
  • 22.6°אילת
  • 16.1°טבריה
  • 9.6°צפת
  • 17.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

מאסק הציע לגרמניה "להתקדם מעבר לאשמה", יו"ר יד ושם: "יש להכיר בעבר האפל"

המיליארדר המקורב לטראמפ אמר אמש (שבת) בכנס של מפלגת הימין הקיצוני 'אלטרנטיבה לגרמניה' שיש יותר מדי דגש על "אשמת העבר", דני דיין בתגובה: "עלבון צורב לקורבנות השואה"

אילון מאסק במעמד ההשבעה של טראמפ (צילום: AP Photo)
אילון מאסק במעמד ההשבעה של טראמפ (צילום: AP Photo)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב
צרו קשר עם המערכת:

יום לפני יום השואה הבינלאומי, יו"ר יד ושם דני דיין הגיב בחריפות היום (ראשון) לדבריו של המיליארדר אילון מאסק, המקורב לטראמפ שמונה ל"שר ליעילות ממשלתית" בממשלו, בנוגע לאתוס הלאומי של גרמניה ולזיכרון השואה.

מאסק נאם אמש בכנס של מפלגת הימין הקיצוני 'אלטרנטיבה לגרמניה', ואמר ש"ילדים לא צריכים להרגיש אשמים על חטאי אבותיהם, שלא לדבר על הסבא רבא שלהם. יש יותר מדי דגש על אשמה מהעבר, צריך להתקדם מעבר לזה".

דיין הגיב ברשת X, שבבעלות מאסק: "בניגוד לעצתו של אילון מאסק, ההכרה בעברה האפל של גרמניה ועמה בעבר הלא רחוק חייבת להיות מרכיב מרכזי בעיצוב החברה הגרמנית. הימנעות מכך תהווה עלבון צורב לקורבנות השואה וסכנה ממשית לעתידה הדמוקרטי של גרמניה".

דני דיין ביד ושם (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
דני דיין ביד ושם (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

מאסק הביע בשבועות האחרונים תמיכה גלויה במפלגת 'אלטרנטיבה לגרמניה', המזוהה עם ניאו נאצים. בנאום שנשאה החודש מנהיגת המפלגה הטרייה אליס ווידל כי הצעד הראשון שתעשה כקנצלרית גרמניה יהיה לסגור לחלוטין את גבולות גרמניה. עם תום נאומה קרא ראש המפלגה בסקסוניה יירג אורבן "אליס פון דויטשלנד" (אליס למען גרמניה), קריאה כמעט זהה לזו של האס.אס "אלס פון דויטשלנד" (הכול למען גרמניה).

מאסק עצמו היה במוקד סערה ציבורית בשבוע שעבר, כאשר בהשבעת טראמפ מאסק הצדיע בתנועה שרבים פירשו כדומה למועל יד נאצי.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!