דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי ד' בתמוז תשפ"ו 19.06.26
22.2°תל אביב
  • 16.3°ירושלים
  • 22.2°תל אביב
  • 20.2°חיפה
  • 21.6°אשדוד
  • 21.1°באר שבע
  • 28.5°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 15.9°צפת
  • 21.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

עינב צנגאוקר לנתניהו: "החטופים עוברים שואה, העם בוכה, ואתה נופש בוושינגטון"

משפחות החטופים שעדיין בשבי, בראשן אימו של מתן צנגאוקר, הגיבו לתמונות הקשות של המשוחררים מהשבי: ״ההסכם הציל את חייהם, חייבים לאחד את כל השלבים״ | מטה משפחות החטופים: "התמונות מעידות על המציאות הקשה של 76 החטופים שעדיין מוחזקים במרתפי הגהינום של חמאס בעזה"

עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרת משפחות חטופים סמוך לקריה בתל אביב (צילום: הדס יום טוב)
עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרת משפחות חטופים סמוך לקריה בתל אביב (צילום: הדס יום טוב)
אורן דגן
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת בריאות
צרו קשר עם המערכת:

משפחות החטופים הגיבו בכאב לתמונות שפורסמו תוך כדי שחרורם של אור לוי, אלי שרעבי ואוהד בן עמי, בהן הם נראים רזים מאוד ובמצב בריאותי ירוד.

ממטה המשפחות להחזרת החטופים יצאה הודעה תחת הכותרת 'תוציאו אותם מהגיהינום. דחוף. לפני הכל': "אלי, אוהד ואור שרדו 491 ימים בשבי. חייהם ניצלו בזכות ההסכם. תמונותיהם הבוקר מעידות על המציאות הקשה של 76 החטופים שעדיין מוחזקים במרתפי הגיהנום של חמאס בעזה. החטופים עוברים שם שואה ונמצאים בסכנת חיים מידית. זה פשע נגד האנושות״.

"אנו פונים לממשלת ישראל – אסור שהתמונות האלה יצאו לכם מהראש עד שהחטוף האחרון חוזר. עליכם לפעול לאיחוד השלבים והפעימות ולהחזיר את כולם עכשיו. משפחות החטופים קוראות לציבור בישראל להגיע הערב לזעוק יחד בעצרת בכיכר החטופים. יש עוד 76 חטופים שמחכים שנציל אותם".

עינב צנגאוקר, אמו של מתן צנגאוקר שעודנו חטוף בעזה, פרסמה סרטון ובו היא יוצאת נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו וקוראת לו לממש את הסכם החזרת החטופים במלואו: "נתניהו, אתה רואה איך הם נראים? אתה רואה מה ההשלכות של הטירפודים שלך? חודשים אנחנו צועקים שהם מורעבים ועוברים התעללות. מה חשבת שיקרה כשהמשכת לטרפד ולטרפד".

"אי אפשר להמשיך את הגיהנום הזה יותר, יהודים עוברים שואה. השלושה שחזרו היום הם ניצולי שואה. מתן שלי עובר שואה. מי שלא ייצא משם עכשיו לא ישרוד את התופת, ובזמן הזה, כשהם עוברים שואה והעם כולו בוכה, אתה ראש הממשלה נופש בוושינגטון ובזמן הזה, אתה מנסה לטרפד את המו"מ על שלב ב' שאמור היה להתחיל לפני 6 ימים.

"אני קוראת לציבור: צאו לרחובות אין זמן. חייבים לממש את ההסכם במלואו ולקצר לוחות זמנים, חייבים להוציא את כולם ומהר".

יונתן שמריז, אחיו של החטוף אלון ז״ל שנורה למוות בשוגג על ידי לוחמי צה״ל ברצועה (צילום: הטקס הלאומי)
יונתן שמריז, אחיו של החטוף אלון ז״ל שנורה למוות בשוגג על ידי לוחמי צה״ל ברצועה (צילום: הטקס הלאומי)

יונתן שמריז, אחיו של אלון שמריז ז"ל ומייסד תנועת "קומו": "אם התמונות היו בשחור לבן, הייתי בטוח שאנחנו בשנת 1945 בשחרור אושוויץ. עברנו שואה, מי שנמצא בשבי ממשיך לעבור אותה. להחזיר את כולם עכשיו".

"להקים ועדת חקירה ממלכתית שמי שהיה אחראי בהנהגה המדינית והביטחונית ישלם את המחיר ובעיקר כדי שנפיק לקחים ששואה כזאת לא תקרה יותר. רק אז יתחיל השיקום".

גורם במערכת הבריאות בעקבות תמונות המשוחררים: "נערכים למצב אחר מהשבים הקודמים". הגורם התייחס לתמונות בהן נראו המשוחררים רזים וכחושים ואמר כי "המראות מזכירים את שחרור גלעד שליט".

יהודה כהן, אביו של החטוף נמרוד: ״נמרוד שלי חי. נמרוד אמור לחזור בשלב ב יחד עם חטופים חיים נוספים שעוברים שואה והזמן שלהם נגמר. אנחנו פונים מכאן לנשיא טראמפ,
אנחנו יודעים שאתה מחויב להחזרת כל החטופים, ולהסכם שאתה הבאת. בזכותך חטופים חוזרים הביתה. אבל אנחנו מאוד מודאגים – אנחנו רואים איך נתניהו מנסה לחבל בהסכם שאתה הבאת. הוא מפרק את צוות המשא ומתן, הוא לא נותן למשלחת מנדט, הוא מנסה להכניס שינויים בהסכם שיביאו לפיצוץ ההסכם, אל תיתן לו לחבל בהסכם. אל תיתן לו להונות אותך, שקודם צריך למוטט את שלטון חמאס. קודם צריך להוציא את כל החטופים.
כבוד הנשיא, אנחנו בטוחים שהתמונות של שלושת שורדי השבי שחזרו היום לישראל, הגיעו אליך. עשה מה שצריך כדי שהשואה הזו תסתיים. אין להם זמן, אנחנו סומכים עליך הנשיא טראמפ״.

יפעת קלדרון, בת דודו של שורד השבי עופר קלדרון ששוחרר בפעימה הקודמת: ״בן דודי האהוב חזר אלינו מהגהינום לפני שבוע. המסר של עופר הוא שחייבים להילחם כדי להחזיר את כולם. אני קוראת לכולם להיאבק יחד איתנו שמחזירים את כולם. אנחנו רואים בימים האלה קמפיין מאורגן שמנסה להכשיר ולהצדיק את עצירת ההסכם להחזרת החטופים, כי טרם הושגה מטרת מלחמה אחרת: מיטוט שלטון חמאס. הגיע הזמן לומר בפה מלא: אי אפשר להשיג בו זמנית גם את מטרת הצלת כל החטופים, וגם את מטרת מיטוט חמאס. באיזה עולם נתניהו סוחר בחיי החטופים, כדי להשיג את מיטוט שלטון חמאס? מי שלא פעל לייצר אסטרטגיה להחלפת שלטון חמאס, רוצה עכשיו לכסות על כישלונותיו על חשבון חיי החטופים. מי שצריך לשלם את המחיר על מחדל השבעה באוקטובר ועל כך שלא הצלחת למוטט את שלטון חמאס, אלה לא החטופים. ואחרי התמונות שראינו היום יש סדר ברור לפעולות שצריך לנקוט: לשלוח משלחת עכשיו. מנדט מלא. קיצור לוחות זמנים. סגירת כל ההסכם. ולהחזיר את כולם מיד. השואה הזאת תסתיים. אין להם זמן, אנחנו סומכים עליך הנשיא טראמפ״.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!