דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
23.8°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 23.8°תל אביב
  • 22.5°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 24.2°באר שבע
  • 32.9°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 18.5°צפת
  • 23.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

ראש מערך הבריאות של מטה המשפחות: "חושש שיש חטופים במצב רפואי גרוע מזה של אוהד, אלי ואור"

התצפיתנית שורדת השבי קרינה ארייב במסר מצולם לעצרת בכיכר החטופים: "העצרות והאנשים שיצאו לרחובות זה מה שהציל אותי" | אשתו של החטוף דוד קוניו: "לעולם לא עוד פירושו - לא עוד יהודים שמופיעים מהחשיכה כשלדי אדם" | עינב צנגאוקר בהפגנה של אלפים מול הקריה: "לא צריך את ריאליטי הזוועות, אפשר לשחרר את כולם בפעימה אחת"

  • פרופ' חגי לוין (צילום: ליאור רוטשטיין)
    פרופ' חגי לוין (צילום: ליאור רוטשטיין)
  • מפגינים לשחרור החטופים מול שער בגין של הקריה (צילום: הדס יום טוב)
    מפגינים לשחרור החטופים מול שער בגין של הקריה (צילום: הדס יום טוב)
  • עינב צנגאוקר בהפגנה מול הקריה (צילום: הדס יום טוב)
    עינב צנגאוקר בהפגנה מול הקריה (צילום: הדס יום טוב)
  • מפגינים בכיכר החטופים (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    מפגינים בכיכר החטופים (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
  • מפגינים מול שער בגין של הקריה (צילום: הדס יום טוב)
    מפגינים מול שער בגין של הקריה (צילום: הדס יום טוב)
הדס יום טוב
הדס יום טוב
כתבת רווחה
צרו קשר עם המערכת:

התצפיתנית קרינה ארייב, ששוחררה מהשבי בפעימה השנייה של החזרת החטופים בהסכם עם חמאס, נשאה דברים במסר מצולם שהוקרן הערב (מוצ"ש) בעצרת בכיכר החטופים.

ארייב: "עד לפני כמה ימים עדיין הייתי חטופה בעזה, אבל היום אני יושבת פה מולכם, וזה עדיין מרגיש כמו חלום", אמרה ארייב שרדתי בשביל לזכור ולספר, ובמיוחד בשביל להשמיע את הקול של החברות שלי שהיו איתי ביום הארור הזה שם היו סיוט, באמת היו פעמים שאמרתי לעצמי – זהו, את לא תצאי משם יותר, אבל אז ראיתי אתכם, וראיתי את כל העצרות ואת האנשים שיצאו לרחובות בשבילנו. נחשפתי לתמיכה הענקית שלכם ולמאבק וזה מה שהציל אותי, זה מה שהחזיק אותי ונתן לי את התקווה להמשיך ולהלחם באמונה גדולה שאני עוד אחזור הביתה. יש שם עוד חטופים שצריכים לחזור הביתה ואנחנו חייבים לעשות הכל בשביל שכולם יחזרו, אני מחויבת להחזיר אותם גם הביתה".

העצרת נפתחה בהקרנת תמונותיהם של אלי שרעבי, אור לוי ואוהד בן עמי, ששוחררו היום מהשבי בפעימה החמישית של ההסכם עם חמאס.

יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור וראש מערך הבריאות של מטה משפחות החטופים, פרופ' חגי לוין: "ראיתי הבוקר יחד עם כולם כאן בכיכר את התמונות הקשות של אוהד, אלי ואור. כמי שמלווה כרופא מקרוב את מצבם הרפואי של החטופים ושל המשפחות היקרות, אני חש בבהילות עצומה להצילם בטרם יהיה מאוחר מדי. היציאה של החטופים מחושך לאור מדגישה את הסיכונים שמפניהם הזהרנו: רעב, צמא, היגיינה לקויה, חושך והיעדר אוויר, התעללות פיזית ונפשית וניתוק מהמשפחות.

"ריכזתי מתחילת המלחמה נתונים המעידים על סכנת המוות המצמררת. אני חושש מאוד מאוד שיש חטופים במצב רפואי גרוע יותר מאוהד, אלי ואור. אני ממש רואה את המדדים החיוניים במוניטור שאין להם שהולכים ומידרדרים".

שורדת השבי שרון אלוני קוניו, אשתו של החטוף דוד קוניו: "מדינת ישראל יודעת להגיד את המילים NEVER AGAIN (לעולם לא עוד) לאומות העולם. ראש הממשלה מזכיר את זה בכל נאום שלו בארה"ב, שם הוא נמצא גם היום. אבל מה המשמעות של NEVER AGAIN אם כאן בארץ שלנו, מרחק שעה נסיעה מתל-אביב, מפקירים יהודים למות בתנאי אושוויץ? Never Again פירושו: לא עוד יהודים שמופיעים אלינו מחשיכה כשלדי אדם, שזועקים לעזרה ונדחים בתירוצים רופסים, לא עוד סיכולי עסקאות שמובילים אותנו לקבור את החטופים במקום לחבק אותם".

ממטה משפחות החטופים נמסר שתמונותיהם של אלי שרעבי, אור לוי ואוהד בן עמי שפורסמו הבוקר "מעידות על המציאות הקשה של החטופים שעדיין מוחזקים במרתפי הגיהנום של חמאס בעזה". במטה הוסיפו: "מדינה שלמה צפתה היום בהחזרתם של אלי, אוהד ואור לאחר ששרדו 491 ימים בשבי – חייהם ניצלו בזכות ההסכם".

ההפגנה מול הקריה: "נתניהו מנסה לסכל את שלב ב' "

במקביל נערכה הפגנה של משפחות החטופים המוחות מול שער בגין של הקריה החל מ-20:00, ואלפי מוחים הגיעו בקריאה לעסקה. מהמשפחות נמסר טרם האירוע: "ראש הממשלה מתכופף מול גורמים קיצוניים שמחבלים במימוש ההסכם במלואו ומנסה לסכל את שלב ב' – זה לא יהודי, לא ישראלי, ולא אנושי".

ההפגנה ליד הקריה (צילום: הדס יום טוב)
ההפגנה ליד הקריה (צילום: הדס יום טוב)

עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר וממובילות מחאת המשפחות מול הקריה: "אני אוהבת אתכם, אבל אני רותחת. ראש הממשלה שלנו נופש בוושינגטון בזמן שאנחנו צופים בריאליטי של שואה. אנחנו לא צריכים להמתין משבוע לשבוע כדי לצפות בריאליטי הזוועות הזה, אפשר היה לשחרר את כולם בפעימה.

עינב צנגאוקר מול קהל המפגינים (צילום: הדס יום טוב)
עינב צנגאוקר מול קהל המפגינים (צילום: הדס יום טוב)

"איך זה שעבר כמעט שבוע מהיום ה-16 ולצוות המשא ומתן עדיין אין מנדט לעסוק בשלב ב'. בושה. אני פונה מפה לצוות המשא ומתן, לשרים, לכל המעורבים- מי שלא יהפוך שולחנות כדי שההסכם ימומש במלואו יזכרו לדיראון עולם כמי שהפקיר את מתן שלי ואת כל החטופים".

(צילום: הדס יום טוב)
(צילום: הדס יום טוב)

נעמה ויינברג, בת דודתו של איתי סבירסקי שנרצח בשבי: "היום נזכרתי איך סבתא שלי בת 98 ששרדה את הזוועות בבארי הגיבה כשאמרנו לה שאיתי נרצח. היא מעולם לא הייתה צלולה יותר כשאמרה את המילים 'בושה וחרפה'. כשראיתי היום את אוהד אור ואלי יוצאים אל משפחותיהם זו התחושה שעלתה בי, בושה וחרפה על כך שלא מנענו את זה מהם, בושה על כך שהממשלה שלנו נתנה להם להיות שם כ"כ הרבה זמן. אנחנו לא מופתעים מהמראה שלהם.

נעמה ויינברג בהפגנה (צילום: הדס יום טוב)
נעמה ויינברג בהפגנה (צילום: הדס יום טוב)

"ידענו שהם מוחזקים בתנאים קשים, מורעבים, לא חשופים לשמש. עדן ירושלמי, בחורה בת 25, שקלה 36 קילו בספטמבר כשגופתה הוחזרה לארץ אחרי שנרצחה. מה יכולנו לצפות שיקרה? התרענו שוב ושוב שהם נמצאים בסכנת חיים מיידית, לא היה מי שיקשיב. אוהד אור ואלי חזרו בדקה ה-90, היה להם הרבה מזל שאפשר להם להחזיק 491 ימים, אבל לרבים מדי לא היה את המזל הזה. איתי שלנו לא שרד עד שביבי הפסיק לטרפד את העסקה".

מפגינים מול הקריה (צילום: הדס יום טוב(
מפגינים מול הקריה (צילום: הדס יום טוב(

שחר מור המכונה "זהירו", אחיינו של אברהם מונדר שגופתו חולצה מעזה: "ראינו את פניהם של השבים הבוקר, הן מצוות לנו מאבק עד החטוף האחרון. בכל העולם תומכים בנו ואוהבים אותנו ואת המאבק שלנו, המשיכו בכל הכוח". יפעת קלדרון, שבן דודה עופר קלדרון שוחרר משבי חמאס: "לא ניתן לאף אחד לנרמל השארת חטופים בעזה עבור נקמה.
אנחנו אזרחי ישראל צריכים שהמלחמה תגיע לסיומה, אנחנו רוצים את החטופים בבית".

שחר מור "זהירו" (צילום: הדס יום טוב)
שחר מור "זהירו" (צילום: הדס יום טוב)
יפעת קלדרון נושאת דברים (צילום: הדס יום טוב)
יפעת קלדרון נושאת דברים (צילום: הדס יום טוב)

הפגנות בקריאה לשחרור החטופים נערכו במשך הערב בעשרות מוקדים נוספים ברחבי הארץ.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!