
הבית הלבן מסר הלילה (בין ראשון לשני) כי הוא תומך בהחלטה של ישראל לעכב את שחרורם של 620 אסירים פלסטינים, שהיו אמורים להשתחרר בפעימה השביעית של ההסכם להחזרת חטופים ולהפסקת אש.
דובר המועצה לביטחון לאומי בריאן יוז אמר שעיכוב שחרור האסירים הוא "תגובה הולמת" ל"יחס הברברי" של חמאס לחטופים, כולל "המצעד המבחיל של ארונות הקבורה של ילדי משפחת ביבס ברחובות עזה". יוז הוסיף שהנשיא טראמפ מוכן לתמוך בישראל "בכל דרך פעולה שהיא תבחר בנוגע לחמאס".
ישראל הודיעה בלילה שבין שבת לראשון על דחיית שחרורם של האסירים בשל "ההפרות החוזרות והנשנות של חמאס, לרבות הטקסים המבזים את כבוד חטופינו והשימוש הציני בחטופים לצורכי תעמולה". חלק מההקשר הוא ההתעללות בחטופים אביתר דוד וגיא גלבוע דלאל, שהובאו לצפות בשחרור ששת החטופים ששוחררו בשבת. האסירים שהיו אמורים להשתחרר אתמול הועלו לאוטובוסים והמתינו במשך 13 שעות, אך לבסוף הוחזרו לתאיהם. מדובר ב-620 אסירים פלסטינים, בהם 71 שנידונו למאסרי עולם ו-60 בעלי עונש מאסר ממושך. לפי דיווח של ברק רביד באתר 'אקסיוס', ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדתם של גורמי הביטחון.
חבר הלשכה המדינית של חמאס באסם נעים אמר אתמול ל'רויטרס' שהשיחות העקיפות עם ישראל על השלבים הבאים בהסכם מותנות בשחרור האסירים. לדבריו, לא יתקיימו שיחות עם "האויב" דרך מתווכים "בשום שלב לפני שחרור האסירים שסוכם תמורת ששת האסירים הישראלים" (ששת החטופים).
בצה"ל החליטו אמש על העלאת הכוננות בעוטף עזה, תוך הבהרה שלא מדובר בתגובה לחדירה או לאירוע ביטחוני. ככל הנראה, היא משקפת היערכות לאפשרות של חזרה ללחימה, על רקע סיום שלב א' בהסכם עם חמאס ודחיית שחרור האסירים.


