דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט' בתמוז תשפ"ו 24.06.26
24.5°תל אביב
  • 16.5°ירושלים
  • 24.5°תל אביב
  • 23.0°חיפה
  • 23.1°אשדוד
  • 21.6°באר שבע
  • 29.1°אילת
  • 21.5°טבריה
  • 18.0°צפת
  • 22.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

טראמפ ומקרון דנו בסיום המלחמה באוקראינה; מקרון הזהיר מפני 'הסכם כניעה'

נשיאי ארה"ב וצרפת נפגשו בבית הלבן בציון שלוש שנים לפלישה הרוסית לאוקראינה | טראמפ: "פוטין יקבל כוחות שמירת שלום אירופיים באוקראינה, הוא לא מחפש יותר מלחמה"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא צרפת עמנואל מקרון בבית הלבן (צילום: AP Photo)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא צרפת עמנואל מקרון בבית הלבן (צילום: AP Photo)

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הביע תקווה שהמלחמה באוקראינה מתקרבת לסיומה בפגישתו אתמול (שני) עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, לרגל שלוש שנים לפלישה הרוסית לאוקראינה. מקרון השיב שחיוני שכל הסכם פוטנציאלי עם מוסקבה לא יהיה כניעה של אוקראינה.

השיחות מתקיימות ברקע שינוי במדיניות החוץ האמריקאית, התעלמות טראמפ מההנהגה האירופית וחתירתו לסיום מהיר של המלחמה. האווירה בפגישה הייתה נעימה, אך באו"ם מדינותיהם היו חלוקות בנוגע להחלטות שקובעות כי רוסיה היא התוקפן.

טראמפ אמר כי הוא מאמין שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין יקבל כוחות שמירת שלום אירופיים באוקראינה. "כן, הוא יקבל את זה", אמר טראמפ לכתבים. "שאלתי אותו את השאלה הזו. תראו, אם נעשה את העסקה הזו, הוא לא מחפש יותר מלחמה".

טראמפ הוסיף שהוא מקווה שהמלחמה תוכל להסתיים תוך שבועות, וכי נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי יגיע בקרוב לארה"ב כדי לחתום על עסקה שתעניק לאמריקה גישה למינרלים קריטיים של אוקראינה.

טראמפ מקדם את העסקה הכלכלית כדי לסייע בהחזר חלק מ-180 מיליארד דולר שהושקעו בסיוע אמריקאי לקייב מתחילת המלחמה. "נראה שאנחנו מתקרבים מאוד", אמר טראמפ לכתבים לגבי עסקת המינרלים לפני פגישתו עם מקרון. הוא אמר שזלנסקי צפוי לבקר בוושינגטון השבוע או בשבוע הבא כדי לחתום עליה.

אוקראינה מחפשת גם ערבויות ביטחוניות עתידיות להסכם. טראמפ, עם זאת, לא אמר אם ההסכם המתגבש יכלול הבטחות כאלה מארצות הברית: "אירופה תוודא שדבר לא יקרה".

לפי מקור בצרפת, טראמפ לא התנגד לצורך בערבויות ביטחון אמריקאיות בהסכם שלום אפשרי, אך הפרטים עדיין מתגבשים.

במסיבת עיתונאים משותפת מקרון הכיר בכך שעל מדינות אירופה לעשות יותר כדי לחזק את ההגנה ביבשת, אך הזהיר מפני כניעה לרוסיה. "אסור שהשלום הזה יהיה כניעה של אוקראינה", אמר. "זה לא יכול להיות הפסקת אש ללא ערבויות. זה חייב לאפשר ריבונות אוקראינית."

מקרון ניתק תקשורת ישירה עם פוטין לאחר שכוחות רוסיים ביצעו פעולות אכזריות בבוצ'ה כמה חודשים אחרי תחילת הפלישה, אך אמר שהמצב השתנה, והוא מקווה שיחסיהם של טראמפ ופוטין יכולים להוביל למשהו פורה. "עכשיו יש הזדמנות גדולה כי יש ממשל אמריקאי חדש", אמר מקרון, "אז יש סיבה טובה לנשיא טראמפ להתקשר מחדש עם הנשיא פוטין."

פוטין אמר ביום שני כי הוא לא דן בפתרון הסכסוך באוקראינה בפירוט עם טראמפ, וכי גם צוותי המשא ומתן הרוסי והאמריקאי שנפגשו בערב הסעודית בשבוע שעבר לא עשו זאת. פוטין הוסיף שרוסיה אינה שוללת השתתפות של מדינות אירופיות – שהתאכזבו מכך שהן ואוקראינה לא הוזמנו לשולחן בריאד – בהסדר שלום.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!