
סיגל איצקוביץ', שהואשמה ברצח בנה בן ה-5 וחצי בהרצליה, זוכתה מכוח "אי שפיות הדעת", הקבוע בחוק העונשין. בית המשפט קבע כי תאושפז בבית חולים פסיכיאטרי למשך 25 שנים: "הנאשמת מזוכה בזאת מכל העבירות המיוחסות לה בכתב האישום. זאת, בהסתמך על חוות דעת פאנל פסיכיאטרים מומחים, לפיה הנאשמת לא הייתה אחראית למעשיה בעת ביצוע המעשים, וכיום כשירה לעמוד לדין".
איצקוביץ' הודתה במעשים המיוחסים לה בכתב האישום, אך כפרה באחריותה הפלילית למעשים אלה. לבית המשפט הוגשו שתי חוות דעת פסיכיאטריות. על פי חוות הדעת הפסיכיאטרית הראשונה, במועד האירוע איצקוביץ' הייתה "במצב פסיכוטי פעיל, שגרם לה לאיבוד האחיזה במציאות, אובדן שליטה על התנהגותה ולפגיעה ביכולתה להבדיל בין טוב לרע, ובין אסור למותר".
בשל נסיבות הרצח והיעדר אבחנה או אשפוז פסיכיאטרי קודם של איצקוביץ', בית המשפט הורה על קבלת חוות דעת פסיכיאטרית שנייה, שתיערך על ידי פאנל המורכב משלושה פסיכיאטרים מומחים בכירים. הפאנל התבקש לחוות דעתו בעניין אחריותה המהותית של הנאשמת למעשים המיוחסים לה בכתב האישום.
לאיצקוביץ' ייחסו שורת עבירות, בהן רצח בנסיבות מחמירות (אכזריות מיוחדת וקטין מתחת לגיל 14 בידי אחראי), חבלה בכוונה מחמירה, הפרת האיסור התעללות לפי חוק צער בעלי חיים, הרג בעל חיים ושיבוש מהלכי משפט. "כתוצאה ממעשיה, הנאשמת גרמה לקטין חבלה רב מערכתית, שגרמה למותו. במהלך האירוע, דקרה הנאשמת באמצעות סכין את כלבת המשפחה בכל חלקי גופה, וגרמה למותה. לאחר מכן, נטלה הנאשמת גרזן מדירתה, ופצעה את גופת הכלבה".
בפסק הדין צוין כי באותו יום איצקוביץ' עזבה את הזירה לכיוון קניון 'שבעת הכוכבים' בהרצליה: "בדרכה, העיפה הנאשמת, פעמיים, גרזן אל עבר עוברת אורח, שהתגוננה באמצעות תיקה. בשלב זה, הבחין נהג רכב במתרחש. הנהג עצר וצפר כדי להסיח את דעתה, והנאשמת נעצה את הגרזן במכסה המנוע של רכבו".
"בהגיעה לקניון, העיפה הנאשמת גרזן אל עבר המאבטח בכניסה, פגעה בגופו, וגרמה לו חבלות .המאבטח ניסה לאחוז בגרזן ולהשתלט על הנאשמת, תוך שהיא פוגעת וחובלת את גופו פעם נוספת. המאבטח המשיך להיאבק בנאשמת, עד שאדם אחר נטל את הגרזן מידיה. לאחר מכן התפשטה הנאשמת מבגדיה, ובעודה עירומה ביצעה תנועות מגונות לעיני עוברי אורח".


