היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שלחה מכתב חריף לשר המשפטים, יריב לוין, שבו היא הביעה את התנגדותה למתווה סער-לוין לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. בהרב-מיארה טוענת כי המתווה "מטיל צל פוליטי כבד על מערכת השפיטה" ופוגע בעצמאות ובמקצועיותה של מערכת המשפט, מה שיכול לפגוע ביכולתה לבקר את השלטון.
בהרב-מיארה ציינה כי הצעת החוק פוגעת בעיקר במעמד השיקולים המקצועיים בתהליך בחירת השופטים. היא תיארה כיצד המתווה מבטל את המערכת הנוכחית, בה השיקולים המקצועיים מקבלים משקל משמעותי, ומוביל למערכת בה השיקולים הפוליטיים גוברים. "ההסכמה הפוליטית הופכת לדרך המרכזית לבחירת שופטים, ובייחוד בבית המשפט העליון, ללא הצבת ערובות שיבטיחו את מקצועיות השופטים ועצמאות הרשות השופטת".
בהרב-מיארה הציעה שינויים מהותיים במתווה, אשר ייערכו בתהליך מקצועי ומסודר. לדבריה, התוצאה של המתווה כפי שהוא מוצע כיום עלולה לשנות את אופי מערכת המשפט הישראלית ולפגוע ביכולת של הרשות השופטת להוות חסם בפני שימוש לרעה בכוח השלטוני.
היועצת המשפטית פירטה במכתבה כי המתווה שבסיסו פוליטי כוללת הוצאת שני נציגי לשכת עורכי הדין מהוועדה, והחלפתם בעורכי דין שייבחרו על ידי הקואליציה והאופוזיציה. בנוסף, המתווה מציע ששופטי העליון לא יוכלו להטיל וטו על מינוי שופטים, דבר שמחזק את הפוליטיזציה של המערכת. בהרב-מיארה ציינה גם את החשש ששיקולים פוליטיים יובילו להתערבות בהליך מינוי השופטים, במקום השיקולים המקצועיים וההכישרון.
השר יריב לוין ושר החוץ גדעון סער, שיזמו את המתווה, לא חסכו בביקורת כלפי חוות הדעת של היועמ"שית. סער טען כי "המסמך של היועמ"שית הוא מסמך פוליטי, לא משפטי". סער היה זה שבתקופתו מינה את בהרב-מיארה לתפקידה. גם ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד עמית בכר, התבטא נגד המתווה, ולטענתו מדובר ב"פוליטיזציה מוחלטת בהליך בחירת השופטים".