השר אלי כהן הודיע אתמול (ראשון) כי חתם על צו להפסקת העברת החשמל לעזה, "על מנת להפעיל לחץ על חמאס". אולם על פי חברת החשמל, אין חשמל שמועבר כיום, למעט למתקן ההתפלה ולשני מתקנים לטיהור שפכים. על פי החברה, מכירת החשמל לרצועה הופסקה בתחילת המלחמה, וחודשה רק למטרות הפעלת מתקן ההתפלה. זאת בשל חשש שפגיעה בפעילות המתקן תסכן את השוהים ברצועה, כולל חיילי צה"ל והחטופים.
מרבית החשמל ברצועה מיוצר כיום דרך מיקרו-גרידים (כלומר, יחידות ייצור זעירות) או גנרטורים של חמאס. חברת החשמל אמנם מכרה חשמל לרצועה בטרם המלחמה, אולם מכירה זו התנהלה בעבר אל מול הרשות הפלסטינית. התנהלות זו הייתה מורכבת, משום שגם בגדה, פעמים רבות לא הצליחה הרשות לשלם את חובותיה.
מצב זה הוביל לאורך השנים להשבתות רחבות מצד חברת החשמל, כצעדי ענישה מקומיים. בהמשך לכך, בינואר הוחלט לקזז 1.2 מיליארד מתקציבי הרשות המוקפאים, כדי למחוק את החוב ארוך השנים לחברת החשמל.
בהודעה לא הובהר האם את ההחלטה קיבל השר על דעת עצמו, סמכות שהשר אכן מחזיק בה, או מתוקף החלטה משותפת של הקבינט בו הוא חבר. במענה לפניית 'דבר', בלשכת השר השיבו כי ההחלטה הינה החלטה עצמאית של השר, אולם לא ברור אם השר קיבל אותה לבדו, ואם כן, אם ידרשו חברי הקבינט את ביטולה.
מהמשרד להגנת הסביבה טרם נמסרה תשובה לגבי ההשלכות האפשריות של השפכים על מדינת ישראל. מלשכת שר האנרגיה נמסר בתגובה כי "הצעד יביא לסיום יותר מהר של הדלק שנמצא ברצועה. המטרה היא להגביר את הלחץ על חמאס לשחרר את החטופים". בתגובה לשאלה האם אכן מתוכננת הפסקת העברת המים לרצועה, כפי שנטען בישראל היום, נמנעו בלשכה מלהתייחס.