
מהפך בגרינלנד: המפלגה הדמוקרטית (ימין-מרכז) ניצחה בבחירות שנערכו אתמול לאחר שגרפה 29.9% מהקולות. המפלגה המנצחת שמה על דגלה את שיפור תנאי הדיור והחינוך באי הגדול בעולם, והתנגדה בעבר לעצמאות מדנמרק אולם בשנים האחרונות היא תומכת בעצמאות גרינלנד "בהליך איטי, ולא מיידי" ונחשבת בעלת אוריינטציה דנית.
מפלגת נלרק התומכת בעצמאות מיידית, ונחשבת בעלת ברית של ארה"ב, הכפילה את מספר הקולות שלה לאחר הצעותיו של הנשיא דונלד טראמפ לצרף את גרינלנד לארצות הברית, וזינקה למקום השני עם כ-24.5% מהקולות. מפלגת השלטון, התומכת גם היא בעצמאות מיידית, נפלה להיות המפלגה השלישית בגודלה עם 21%, לאחר שהבטיחה לערוך משאל עם לעצמאות מייד לאחר שתנצח בבחירות, וניסתה לשמור על נייטרליות בין אוריינטציה לדנמרק ולארה"ב.

גרינלנד מיושבת בדלילות, עם כ-57,000 תושבים בלבד המשתרעים על האי הגדול בעולם ששטחו יותר מ-2 מיליון קמ"ר. מרבית תושבי האי הם אינואיטים. גרינלנד נכבשה על ידי דנמרק לראשונה בשנת 1386, אולם הפכה לחלק אינטגרלי מממלכת דנמרק רק ב־1953. ארצות הברית החלה להקים בה בסיסים צבאיים גדולים, לבקשת דנמרק, בזמן מלחמת העולם השנייה. בסיסים אלה נותרו פעילים עד היום.
ב-1979 קיבלה אוטונומיה מידי הפרלמנט הדני ומאז פועל בה פרלמנט עצמאי בעל זכות להחלטות על מדיניות פנים. במהלך השנים עלו מספר הצעות לרכישת גרינלנד בידי ארצות הברית, אך כולן נדחו. במשאל עם שהתקיים בנובמבר 2008 הצביעו 75.54% מתושבי דנמרק בעד הרחבת האוטונומיה של האי. כל ששת המפלגות שהתמודדו בבחירות תומכות בעצמאות מלאה, אולם הן חלוקות ביניהן על המקצב בו יש לצעוד בדרך לעצמאות, ועל האוריינטציה הגאו-פוליטית בין דנמרק והאיחוד האירופי לבין ארצות הברית.