דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי ד' בתמוז תשפ"ו 19.06.26
27.3°תל אביב
  • 27.1°ירושלים
  • 27.3°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 27.6°אשדוד
  • 30.9°באר שבע
  • 38.0°אילת
  • 31.9°טבריה
  • 27.5°צפת
  • 28.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

שיעור האבטלה הרחב בפברואר היה 4.1%; עלייה במספר העובדים בחל"ת

187.1 אלף ישראלים לא הועסקו בחודש שעבר | מספר העובדים שהוצאו לחל"ת עלה מ-8,300 ל-10,400

דורשי עבודה עומדים בתור במשרדי שירות התעסוקה בירושלים (צילום ארכיון: יוסי זמיר/פלאש90)
דורשי עבודה עומדים בתור במשרדי שירות התעסוקה בירושלים (צילום ארכיון: יוסי זמיר/פלאש90)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

שיעור האבטלה הרחב בפברואר נותר יציב ועמד על 4.1% שהם 187.1 אלף איש, כך הודיעה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שיעור התעסוקה מגיל 15 ומעלה עמד על 60.9%, ירידה של 0.3 נקודות האחוז לעומת ינואר.

שיעור האבטלה הרחב מורכב ממחפשי העבודה שנותרו לא מועסקים, עובדים שנעדרו מעבודתם בשל צמצום זמני במצבת כוח האדם מסיבות כלכליות (בעיקר עובדים בחל"ת), עובדים שפוטרו בשנתיים האחרונות ואינם מחפשים עבודה ומתייאשים מחיפוש עבודה.

שיעור מחפשי העבודה שנותרו בלתי מועסקים הוסיף לרדת ועמד על 2.7% שהם 123.9 אלף איש, ירידה של 0.1 נקודות האחוז לעומת פברואר. מקובל להתייחס לנתון זה כאל שיעור האבטלה הרשמי.

מספר העובדים שנעדרו מעבודתם בשל צמצום זמני במצבת כוח האדם מסיבות כלכליות (בעיקר עובדים בחל"ת) עמד בפברואר על כ-10.4 אלף איש, לעומת 8.3 אלף בינואר. מספר העובדים שפוטרו מעבודתם בשנתיים האחרונות ואינם מחפשים עבודה עמד על 33 אלף איש לעומת 33.7 אלף בינואר. מספר המתייאשים מחיפוש עבודה, כלומר מי שהיו רוצים לעבוד, וחיפשו עבודה בשנה החולפת אך לא סמוך לסקר, עמד על 19.9 אלף איש, לעומת 23.6 אלף בינואר.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!