דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ג' בתמוז תשפ"ו 18.06.26
21.4°תל אביב
  • 16.9°ירושלים
  • 21.4°תל אביב
  • 20.1°חיפה
  • 21.5°אשדוד
  • 20.7°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 16.1°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

הממשלה מצטרפת ליוזמה להגדיל את התשלומים לחטופים ששבו

לפי טיוטת ההצעה הממשלתית, הזכאות של השבים לקצבת נכות תגדל מ-50% ל-100% ללא צורך בוועדה רפואית, למשך 3 שנים | הזכאות תחול רטרואקטיבית על כלל החטופים מ-7 לאוקטובר ששבו בחיים

דגל המאבק להחזרת החטופים ליד רעים (צילום: כדיה לוי)
דגל המאבק להחזרת החטופים ליד רעים (צילום: כדיה לוי)
הדס יום טוב
הדס יום טוב
כתבת רווחה
צרו קשר עם המערכת:

בתזכיר החוק הממשלתי שפורסם הבוקר (חמישי) להערות הציבור, הוצעה קביעה כי לחטופים ששוחררו מהשבי יינתנו זכויות בדרגת נכות של 100%, ש-50% מתוכם הם תוצאה של הפרעה בתר-חבלתית (פוסט-טראומה), ללא עמידה בוועדה רפואית במשך 3 שנים. הטיוטה פורסמה לאחר שמליאת הכנסת אישרה הצעות חוק פרטיות בנושא, ודיון שנערך בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, בו דרשו הח"כים להגדיל את התגמולים.

בתזכיר, מוצע גם לקבוע כי החטופים שחזרו יהיו זכאים לטיפול רפואי מלא על חשבון המדינה ללא מגבלת זמן. על פי ההצעה, החוק יחול רטרואקטיבית על כלל החטופים שנשבו ב-7 באוקטובר ושהוחזרו בחיים. החוק לא יחול על מי שנשבה לפני יום זה, למשל אברה מנגיסטו והישאם א-סייד, וכן פדויי השבי ממלחמת יום הכיפורים.

העלאת מדרגת הנכות מ-50% ל-100% גוררת עלייה בקצבה החודשית שמקבלים החטופים ששוחררו, בשל דרגת הנכות שנקבעה להם, נוסף על המענקים והקצבאות להם זכאים בהיותם נפגעי פעולות איבה ופדויי שבי. זאת, נוסף על הטבות נוספות בתשלומים לרשויות המקומיות, בחשבונות המים והחשמל, בדיור, בלימודים, רכב, פטור ממס ועוד.

משרד הביטחון, הביטוח הלאומי ומנהלת החטופים והשבים במשרד ראש הממשלה, מקדמים הליך חקיקתי שיוביל להרחבת הזכאויות לחטופים שנשבו ב-7 באוקטובר, 23 שהוחזרו מהשבי.

הצעת החוק הממשלתית הוצגה לאחר אישורן של שלוש הצעות חוק דומות לקריאה טרומית אתמול במליאת הכנסת, שהוגשו על ידי חברי הכנסת דבי ביטון (יש עתיד), פנינה תמנו (המחנה הממלכתי) וצגה מלקו (הליכוד). בהצעתה של מלקו נכללים גם העלאת מענק פדויי השבי מ-50 אלף שקלים ל-100 אלף, והגדלת פרק הזמן בו תחול הטבת הנכות משלוש שנים לחמש. סעיפים אלה אינם מוצעים כעת בהצעת החוק הממשלתית, אך סביר כי הצעות החוק הפרטיות יימשכו או יאוחדו לתוך הצעת החוק הממשלתית. כרגע לא ברור אם יתווספו הסעיפים האחרים בהצעתה של מלקו.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!