
שבת בבוקר, שלושה ימים לאחר שהנערים הצעירים מואטס חרב' (13) ומחמד דאבבסה (15) נהרגו בצומת אבליים שבגליל, בצמתים רבים בצפון היו ילדים. בצומת טמרה דרום לפחות שני בני שמונה עד עשר מכרו מצתים; בצומת טמרה צפון לפחות ילד אחד קיבץ נדבות; ובצומת יאסיף לפחות שניים קיבצו נדבות. למרות האסון, בימים האחרונים לא התבצעו פעולות משמעותיות למיגור התופעה, לא מצד המשטרה ולא מצד משרד המשפטים.
נהג משאית פגע בחרב' ודאבבסה ברביעי בבוקר, ככל הנראה בעת ששני הנערים ניסו לחצות את הכביש כשקיבצו נדבות בצומת. נער שלישי שהיה איתם, בשם וואג'די, לא נפצע בתאונה, אך אושפז למשך יומיים בבית החולים רמב"ם. לאחר ששוחרר מבית החולים וואג'די הגיע, ללא הוריו, להלווית שני הנערים שלצידם "הועסק".

הילדים והנערים בצד הכביש הם קורבנות של שרשרת סחר בבני אדם. הם מוברחים מהרשות הפלסטינית, לרוב מאזור חברון. מספר רב של סוחרים מעורבים: מסיעים אותם, מלינים אותם וגובים מהם את הכסף שהם מקבלים בצמתים. ממאות השקלים שניתנים להם כל יום לוקחים הסוחרים את הרוב המוחלט, כך שלנערים ולמשפחותיהם לא נותר כמעט דבר. אם המשטרה תופסת את הנערים הם נחקרים ומועמדים לדין באשמת שהות בלתי חוקית בישראל, ומוחזרים לתחומי הרשות הפלסטינית. ברבים מהמקרים הנערים מוחזרים לאותו המקום בדיוק כעבור ימים ספורים.
באגף הייעודי במשרד המשפטים להתמודדות עם סחר בבני אדם, שבראשותו עומדת עו"ד דינה דומינץ, סירבו להתייחס למקרה. גם במשטרה לא הגיבו לפניות 'דבר' בנוגע לפעולות הנדרשות למניעת סחר בילדים ולאיתור וענישת הסוחרים והמבריחים.