אגף השיקום במשרד הביטחון עדכן היום (ראשון) כי מספר הפצועים והפצועות מצה"ל וכוחות הביטחון עלה ללמעלה מ-78 אלף. עוד נמסר כי כל פצוע שני שמטופל באגף מתמודד עם תגובות נפשיות.
מאז 7 באוקטובר 2023 נקלטו לטיפול באגף למעלה מ-16 אלף פצועים ופצועות ממלחמת חרבות ברזל, בנוסף ל-8,300 פצועים נוספים שביקשו הכרה על פציעתם בשל אירועי עבר שאינם במסגרת חרבות ברזל.
רוב פצועי חרבות ברזל (66%) הם משרתי מילואים; 51% הם צעירים בני 18-30; 7% הן נשים. כ-10,900 מתמודדים עם פציעות פיזיות, וכ-50% מהפצועים שטופלו באגף חוו תגובות נפשיות. מתוכם, 2,900 מתמודדים עם פציעה משולבת – פיזית ונפשית. 6% מהפצועים מוגדרים עם פציעה בינונית, 4% מוגדרים עם פציעה קשה. 72 פצועים הם קטועי גפיים, שהותאמה להם תותבת.
על פי הערכות אגף השיקום, עד שנת 2030 האגף צפוי לטפל בכ-100 אלף נכי צה"ל, כאשר 50% מהם מתמודדים עם פגיעות נפשיות. כמו כן, חישובי האגף מצביעים על כך שהעלות השנתית הממוצעת של מעטפת הטיפול והתמיכה הכלכלית לכל פצוע מלחמה עומדת על כ-150 אלף שקל.
קו הסיוע "נפש אחת" זמין 24/7 לפצועים ולבני משפחותיהם בטלפון 8944. מידע נוסף על הטיפול והזכויות של פצועי צה"ל ומערכת הביטחון ניתן למצוא באתר השיקום של משרד הביטחון