
ענף התיירות נפגע קשות מהמלחמה: ההכנסות בענף ירדו בכ-25% בממוצע, וגרמו לירידה של 0.5% בתוצר, לפי דו"ח בנק ישראל ל-2024 שפורסם היום (רביעי). כניסת תיירים לישראל בטיסה הצטמצמה ב-73% ביחס לשנים האחרונות, מה שהביא לירידה של 80% במספר הלינות שלהם בבתי מלון. גם תיירות הפנים הצטמצמה, אך בהיקף קטן יותר של 15%.
ענף התיירות הוא אחד משני הענפים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר מהמלחמה בתחום התעסוקה. בענף הייתה אבטלה גבוהה יותר מאשר בענפים האחרים בעקבות ביקוש נמוך לתיירות. ענף הבנייה התאפיין בבעיה הפוכה של מחסור בעובדים. מתחילת המלחמה נאסרה כניסת עובדים פלסטינים לעבוד בשטח ישראל, ומספר העובדים צנח מ-72 אלף בספטמבר 2023 ל-4,000-2,000 עובדים. הדבר השפיע בעיקר על ענף הבנייה והשיפוצים, וגרם למחסור של 3.4% בעובדים בכלל המגזר העסקי.

השיכון הזמני של מפונים במלונות ובתי האירוח גרם למזעור הפגיעה במלונות, אך ענפי תיירות אחרים נפגעו קשות. שירותי האוכל באזורי התיירות ירדו ב-47%, השכרת כלי רכב לתיירות ירדה ב-71% ופעילויות סוכנויות נסיעות ומארגני טיולים ירדה ב-40%.
כחצי שנה מתחילת המלחמה ירד מספר הלינות בבתי מלון לרמה שהייתה לפני המלחמה, ורוב הלנים היו מפונים ותיירים ישראלים. עם זאת, תיירים מחו"ל מוציאים סכומים גבוהים יותר של כסף מתיירי פנים, ומפונים מוציאים סכומים נמוכים בהרבה מלנים לצורכי תיירות. אזורי קו העימות ואזור הצפון שאינו בקו העימות נפגעו במיוחד מהמלחמה – אזורי הגולן, צפת ועכו, המבוססים על תיירות, נפגעו מאוד מכיוון ששיעורי המועסקים בתיירות בהם גבוהים מהממוצע הארצי.
עבור שלוש חברות התעופה הישראליות הגדולות 2024 הייתה שנה טובה מבחינה עסקית. נתח השוק של החברות בישראל עלה במלחמה משיעור של כ-30% לנתח משתנה של 50%-90%. אל על הציגה בדו"חות הכספיים שלה ל-2024 זינוק ברווחיה: הרווח השנתי שלה ב-2024 עמד על 545 מיליארד דולרים, רווח גדול פי 4.7 מאשר ב-2023.