
דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי פרסם היום (שני) הודעת פינוי נרחבת לתושבי דרום הרצועה: "צה"ל חוזר להילחם בעוצמה כדי לחסל את יכולות ארגוני הטרור באזורים אלה".
ההודעה פנתה לכל התושבים השוהים באזורים רפיח, העיריות א-נצר וא-שוכה, האזורים המזרחיים והמערביים, ושכונות א-סלאם, אל-מנארה וקיזאן א-נג'אר: "למען ביטחונכם, עליכם לעבור באופן מיידי לאזור ההומניטרי במואסי".
במקביל, צה"ל הודיע כי הוא ממשיך לתגבר את גבול רצועת עזה בכוחות חי"ר, ושריון. בשעות האחרונות הועברו טנקים על גבי מובילים לאוגדת עזה במסגרת ההיערכות הכללית לתמרון קרקעי רחב היקף ועצים במידה ובממשלה יחליטו שאפסו הסיכויים לקדם את המו"מ לשחרור החטופים בשלב זה.
הדרג המדיני הנחה כאמור להגביר את מנופי הלחץ בהדרגה כדי למצות את הסיכוי לשחרור חטופים לפני תמרון קרקעי. לפי הערכות במערכת הביטחון, גם בקהיר מבינים שאם התמרון הקרקעי הגדול ייצא אל הפועל, יהיה קשה לעצור אותו.
בישראל מעריכים כי בעקבות עצירת הסיוע ההומניטרי לרצועה, מאגרי המזון, המים והדלק של חמאס יחלו לאזול בשבועות הקרובים. בעקבות כך, מקווים כי ארגון הטרור יחזור למשא ומתן – או שייאלץ להתמודד עם הפגנות והתקוממות מבית שכבר תפסו תאוצה – ככל שהמצב ההומניטרי מחמיר.

