
כוחות הביטחון פתחו במבצע נרחב בשכם במסגרת המבצע בצפון השומרון, כך נמסר מצה"ל בהודעה משותפת עם שב"כ והמשטרה. שני מחבלים נעצרו אמש (שלישי) בפעילות הכוחות, בהם מחמוד בנא, בכיר לשעבר בחוליית הטרור ערין אל-אוסוד ('גוב האריות'). כלי נשק ואמצעי לחימה נוספים הוחרמו.
כוחות מיוחדים מיחידת הגדעונים (33) של להב 433 במשטרת ישראל, בשיתוף שב״כ וצה״ל, עצרו אתמול (ג׳) בשכם את מחמוד בנא, מחבל בכיר לשעבר בקבוצת הטרור ״גוב האריות״ שצה"ל פעל לסכל בשנתיים האחרונות.
בנא היה מעורב בניסיונות פיגועי ירי ומטענים לעבר כוחות הביטחון ביהודה ושומרון ותכנן בעבר פיגועים נוספים. בעת מעצרו הוא ניסה להימלט ונורה ברגלו. הוא היה חמוש ברובה מסוג M-16 וברימון רסס.
עוד נמסר כי כוחות מיחידת דובדבן עצרו אתמול בהכוונת שב״כ את המחבל חליל חנבלי, אשר היה מבוקש על ידי כוחות הביטחון בשל מעורבותו בפעילות טרור. חנבלי היה מעורב בפיגועי ירי לעבר כוחות צה״ל וסחר באמצעי לחימה מרכזי ביהודה ושומרון. במהלך מעצרו נמצאו ברשותו אמצעי לחימה.
עזה: נמשכת הפעילות בתל סולטאן, דיווחים על חיסול מפקד גדוד שג'עיה
כוחות צה"ל ממשיכים בפעילות הקרקעית ברצועת עזה. חיל האוויר תקף יותר מ-45 מטרות טרור ברחבי הרצועה ביממה האחרונה.
בצפון הרצועה, כוחות אוגדה 252 פועלים בשכונת ש'געייה שבמזרח העיר עזה. ביממה האחרונה חיסלו מספר מחבלים והשמידו בשיתוף עם חיל האוויר מצבור אמצעי לחימה. על פי דיווחים פלסטיניים, מפקד גדוד שג'עייה של חמאס הית'ם א-שיח' נהרג בתקיפת צה"ל. על פי הדיווחים, עשרות בני אדם נהרגו בתקיפה, שכוונה לבניין בן ארבע קומות בשכונה.
בהכוונת אגף המודיעין, פיקוד הדרום ושב״כ, הותקפו אתר לייצור אמצעי לחימה של ארגוני הטרור ברצועה, אתר שיגור ובו רקטות מוכנות לשיגור לשטח הארץ, מבנים צבאיים, מחסני אמצעי לחימה וחוליות מחבלים.
ברפיח, כוחות אוגדת עזה (143) מעמיקים את הפעולה בתל סולטאן. הכוחות איתרו ביממה האחרונה פירי מנהרות והשמידו תשתיות טרור במרחב. כמו כן, לוחמי צוות הקרב החטיבתי של גבעתי פועלים בשכונת 'שאבורה' שברפיח. הכוחות השמידו עשרות אמצעי לחימה ותשתיות טרור, ובהם פיר מנהרה שאותר בסמוך לאחד המבנים ומצבור פצצות מרגמה שנועדו לשמש נגד הכוחות. מספר מחבלים שפעלו במרחב חוסלו.
כוחות אוגדה 36 פועלים ברפיח ובציר 'מורג', באזור שצה״ל לא פעל בו בעבר. הכוחות איתרו והשמידו מבנים ששימשו לפעילות טרור ותשתיות תת קרקעיות וחיסלו מחבלים.


