
ארגון הטרור חמאס ממשיך להתנגד בתוקף לדרישת פירוקו מנשק. לפי דיווחים בכלי תקשורת ערביים, ובהם רשת "אל ג'זירה" ו"אל-מיאדין", בחמאס הביע נכונות לשחרור מיידי של מחצית מהחטופים שברשותו, וזאת בתמורה להפסקת אש זמנית בת 45 ימים והכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה.
בכיר בחמאס מסר לערוץ "אל ג'זירה" כי ההצעה שהועברה דרך מצרים כוללת את שחרור מחצית מהחטופים במהלך השבוע הראשון להסכם. לדבריו, חמאס מסכים לרגיעה זמנית בת 45 יום בתמורה להכנסת מזון ומקלט לתושבי הרצועה, כשהשלמת שחרור שאר החטופים – חיים וחללים – תיעשה בתום תקופת ההפוגה.
לפי הדיווחים, ישראל מצדה הציעה שחרור של 10 חטופים בשלבים: ביום הראשון עידן אלכסנדר, ביום השני חמישה חטופים נוספים, וביום השביעי ארבעה נוספים. עוד נכתב כי החטופים ישוחררו ללא טקסים או מצעדים, וכי יופעל מנגנון פיקוח שיבטיח הגעת הסיוע ההומניטרי לאזרחים בלבד. לאחר שחרורם, ייפרס צה"ל מחדש ברצועה. לפי גורמים מדיניים, ההצעה הישראלית כוללת שחרור של 300 אסירים פלסטינים, בהם 150 מחבלים המרצים עונשי מאסר עולם, וכן כ-2,200 אסירים נוספים מרצועת עזה. ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס את הקבינט המדיני-ביטחוני מיד עם שובו מארצות הברית.

לצד ההתקרבות בין הצדדים, האופטימיות זהירה. על פי הדיווחים, בחמאס הביעו זעם מהסעיף בהצעה המצרית שמזכיר דרישה לפירוק הארגון מנשקו. הבכיר שהתראיין לאל ג'זירה טען כי "המשלחת הופתעה מכך שמצרים הודיעה לנו שלא יהיה הסכם להפסקת המלחמה מבלי לנהל משא ומתן לפירוק ההתנגדות מנשקה". בחמאס לא מותירים מקום לספק: "התנועה הודיעה למצרים שהדיון בסוגיית הנשק של ההתנגדות אינו מקובל לחלוטין. נשק ההתנגדות הוא זכות יסוד של העם הפלסטיני ואינו נתון לדיון".
לפי אותו בכיר, "הצעה קובעת מסירת אסירים חיים ומתים עד תום 45 יום כדי להאריך את ההפוגה ולאפשר כניסת סיוע". דבריו מהדהדים את הקו התקיף שמוביל הארגון מאז תחילת הלחימה, אך עם זאת מצביעים על סדקים ראשונים בעמדה, במיוחד סביב שאלת החטופים.
גם ברשת הלבנונית "אל-מיאדין", המזוהה עם חיזבאללה, דווח כי בידי המתווכים נמצא מסמך רשמי ישראלי המפרט את שלבי שחרור החטופים ואת מנגנוני הפיקוח הנדרשים. עיקר הדגש במסמך מושם על הימנעות מהצגת ניצחונות פומביים בצד הפלסטיני, ומנגד שמירה על שקט מדיני וביטחוני בעזה לאורך תקופת ההפוגה.