
ממשלת ארה"ב הודיעה על הקפאה של מענקים בסך יותר מ-2.2 מיליארד דולר ושל חוזים בסך יותר מ-60 מיליון דולר בחוזים לאוניברסיטת הרווארד, לאחר שהאוניברסיטה הודיעה כי תתנגד לדרישות הממשל להגביל את הפעילות בקמפוס.
במכתב ששלח ממשל טראמפ להרווארד ביום שישי, קרא לרפורמות נרחבות בממשל ובמנהיגות באוניברסיטה, וכן לשינויים במדיניות הקבלה שלה. הוא גם דרש מהאוניברסיטה לבחון את דעותיה על גיוון בקמפוס, ולהפסיק להכיר בחלק ממועדוני הסטודנטים. לדברי הממשלה, אם הרווארד לא תיענה לדרישות, היא עלולה לסכן תקציב של 9 מיליארד דולר.
נשיא הרווארד אלן גרבר אמר אתמול (שני) שהאוניברסיטה לא תיכנע לדרישות הממשלה. "האוניברסיטה לא תוותר על עצמאותה או תאבד את זכויותיה החוקתיות", אמר גרבר במכתב לקהילת הרווארד. "אף ממשלה – בלי קשר לאיזו מפלגה בשלטון – לא צריכה להכתיב מה אוניברסיטאות פרטיות יכולות ללמד, את מי הן יכולות לקבל לעבודה ולהעסיק, ובאילו תחומי לימוד ומחקר הן יכולות לעסוק."
שעות לאחר מכן, הממשלה הקפיאה מיליארדי דולרים של מימון פדרלי של הרווארד. זו הפעם השביעית שממשל טראמפ נוקט צעד זה באחד מהמוסדות היוקרתיים ביותר במדינה. שישה מתוך השבעה נמצאים בליגת הקיסוס.
האוניברסיטה הראשונה שאותה תקף ממשל טראמפ הייתה קולומביה, שנענתה לדרישות הממשלה תחת איום בקיצוצים של מיליארדי דולרים. בניסיון לכפות ציות לסדר היום שלו, הממשל גם השהה את המימון הפדרלי לאוניברסיטאות פנסילבניה, בראון, פרינסטון, קורנל ונורת'ווסטרן.
ממשל טראמפ נרמל את הצעד החריג של עיכוב כספים פדרליים כדי ללחוץ על מוסדות אקדמיים מרכזיים לציית לסדר היום הפוליטי של הנשיא ולהשפיע על מדיניות הקמפוס. הממשל טען שאוניברסיטאות אפשרו לאנטישמיות להתפשט ללא פיקוח בהפגנות בקמפוס בשנה שעברה נגד מלחמת ישראל בעזה.
גרבר אמר שהרווארד כבר ביצעה רפורמות נרחבות כדי להתמודד עם אנטישמיות. הוא ציין שרבות מדרישות הממשלה אינן קשורות לאנטישמיות, אלא הן ניסיון להסדיר את "התנאים האינטלקטואליים" בהרווארד.
עיכוב המימון הפדרלי להרווארד, אחת מאוניברסיטאות המחקר המובילות במדינה בתחומי המדע והרפואה, "מסכן לא רק את בריאותם ורווחתם של מיליוני אנשים, אלא גם את הביטחון והחיוניות הכלכלית של מדינתנו". זה גם פוגע בזכויות התיקון הראשון של האוניברסיטה וחורג מסמכות הממשלה במסגרת סעיף VI, האוסר על אפליה נגד סטודנטים על בסיס גזע, צבע עור או מוצא לאומי, אמר גרבר.
הממשלה דורשת מהרווארד להנהיג מדיניות קבלה והעסקה "מבוססת כישורים" ולערוך ביקורת על גוף הסטודנטים, הפקולטה וההנהלה בנוגע לדעותיהם על גיוון. הממשל גם קרא לאסור עטיית מסכות פנים בהרווארד – מאפיין בולט של מפגינים פרו-פלסטינים בקמפוס – ולחץ על האוניברסיטה להפסיק להכיר או לממן "כל קבוצת סטודנטים או מועדון התומך או מקדם פעילות פלילית, אלימות בלתי חוקית או הטרדה בלתי חוקית."
"ההתנגדות של הרווארד", לדברי כוח המשימה הפדרלי למאבק באנטישמיות, "מחזקת את תפיסת הזכאות הבעייתית שרווחת באוניברסיטאות ובמכללות היוקרתיות ביותר במדינה שלנו – שהשקעה פדרלית אינה מגיעה עם האחריות לשמור על חוקי זכויות האזרח. השיבוש בלמידה שפגע בקמפוסים בשנים האחרונות אינו מקובל. ההטרדה של סטודנטים יהודים אינה נסבלת."
טראמפ הבטיח גישה אגרסיבית יותר נגד אנטישמיות בקמפוסים, והאשים את הנשיא לשעבר ג'ו ביידן בכך שהוא "משחרר" את בתי הספר מאחריות. הממשל פתח בחקירות חדשות במכללות, עצר וגירש כמה סטודנטים זרים בעלי קשרים להפגנות פרו-פלסטיניות.
דרישות ממשל טראמפ הובילו קבוצה של בוגרי הרווארד לכתוב למנהיגי האוניברסיטה "להתנגד משפטית ולסרב לציית לדרישות בלתי חוקיות המאיימות על החופש האקדמי והשלטון העצמי של האוניברסיטה."
אנורימה בהרגבה, אחת הבוגרות שכתבו את המכתב: "הרווארד עמדה היום על כבודה, ערכיה והחירויות המשמשות בסיס להשכלה גבוהה. הרווארד הזכירה לעולם שלמידה, חדשנות וצמיחה טרנספורמטיבית לא ייכנעו לבריונות ולגחמות אוטוריטריות."
הלחץ הממשלתי על הרווארד הוביל גם להפגנה בסוף השבוע של קהילת הקמפוס ותושבי קיימברידג', ולתביעה משפטית מצד האגודה האמריקאית של פרופסורים באוניברסיטאות ביום שישי. האגודה טוענת כי ממשל טראמפ לא פעל בהתאם לשלבים הנדרשים בסעיף VI לפני שהחל בקיצוץ הכספים, כולל מסירת הודעה על הקיצוצים הן לאוניברסיטה והן לקונגרס. "דרישות מרחיקות לכת אלה, אך בלתי מוגדרות, אינן תרופות המכוונות לגורמים של כל קביעה של אי-ציות לחוק הפדרלי", כתבו התובעים. "הן מבקשות באופן גלוי לכפות על אוניברסיטת הרווארד דעות פוליטיות והעדפות מדיניות שמקדם ממשל טראמפ, ולחייב את האוניברסיטה להעניש דיבור שאינו רצוי".