
כ-210 אלף מטיילים יצאו ליהנות ממזג האוויר הנעים ביומו הרביעי של חול המועד. עומסי מבקרים רבים נרשמו היום (חמישי) בכמה גנים לאומיים ברחבי הארץ: הגנים הלאומיים תל אשקלון, חוף פלמחים, תל אפק וגן השלושה (סחנה) נסגרו ונפתחו לסירוגין לאורך היום.
גנים נוספים שבלטו במהלך היום הם שמורת הטבע נחל חרמון – בניאס, שמורת הטבע עינות צוקים – עין פשחה, שמורת הטבע עין בוקק וגן לאומי הבשור – פארק אשכול והגן הלאומי קיסריה.
כ-8,200 מטיילים בחרו לבלות את הלילה בחניוני הלילה של הרשות, ועוד אלפים רבים בחניונים הפתוחים. בין החניונים הבולטים: חניון לילה חורשת טל, חניון לילה אכזיב, חניון לילה מעיין חרוד, חניון מצדה מערב וחאן בארות.

רשות הטבע והגנים תמשיך לקיים במהלך סוף השבוע פעילויות בגנים הלאומיים בכל רחבי הארץ. בבוקר יום שישי, הציבור מוזמן ליהנות מזריחה מהסרטים בגן הלאומי כוכב הירדן, שייפתח בשעה 05:30 בבוקר, או להגיע לגן הלאומי מגדל צדק ולהשתתף בספירת הפרפרים השנתית.
ביום שבת יתקיימו סיורים מודרכים בשמורה החבויה בשמורת הטבע עינות צוקים, ובחי בר יטבתה תיערך הפעלת פסח – "חי בר אקשן". למידע על פעילויות נוספות, יש להיכנס לאתר רשות הטבע והגנים ולהירשם לפעילות כדי להבטיח כניסה וקבלת עדכונים.
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, אמרה: "מאות אלפי מבקרים הגיעו במהלך החג לכלל אתרי רשות הטבע והגנים והחזירו את הטבע לחיים. ההיענות המרשימה של הציבור היא הוכחה לחשיבות הרבה של השמירה על המרחבים הפתוחים. ביקרתי בצפון וראיתי מקרוב את התוצאה של עבודה מקצועית ומסורה של צוותי הרשות – לפני החג, במהלכו, ובכל ימות השנה. הניקיון, הסדר, הנוכחות בשטח – זו שליחות ציבורית מהשורה הראשונה. דווקא בימים האלה, החיבור לטבע הוא חלק בלתי נפרד מהכוח של כולנו אני מודה לכל העוסקים במלאכה, ומבקשת מהציבור להמשיך ולשמור יחד איתנו על אתרי הטבע – נקיים, פתוחים ומזמינים לכולם".