דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ד בסיון תשפ"ו 09.06.26
24.4°תל אביב
  • 21.8°ירושלים
  • 24.4°תל אביב
  • 22.2°חיפה
  • 24.3°אשדוד
  • 25.7°באר שבע
  • 35.9°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 23.2°צפת
  • 24.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

מקום רביעי באליפות אירופה לנוער בשייט לגאיה דטיאשווילי

לאחר מאבק צמוד על המקום השלישי, שחזרה השייטת בת ה-17 את ההישג מסוף השנה שעברה | דטיאשווילי: "מצד אחד מקום רביעי הוא תמיד מבאס, אבל אני משתפרת לאורך הזמן וזה מה שחשוב. הדרך עוד ארוכה ואנחנו עוד ניפגש"

גאיה דטיאשווילי באליפות אירופה בשייט לנוער (צילום: איגוד השייט)
גאיה דטיאשווילי באליפות אירופה בשייט לנוער (צילום: איגוד השייט)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

השייטת הישראלית גאיה דטיאשווילי, סיימה אתמול (שבת) את אליפות אירופה בשייט לנוער בפורטוגל במקום הרביעי, אחרי מאבק צמוד על המקום השלישי.

דטיאשווילי בת ה-17 ממועדון השייט הפועל זבולון עכו, מתחרה על ILCA6 – סירת מפרש לאדם יחיד. היא הספיקה לקנות לעצמה שם בעולם השייט לנוער, לאחר שבשנים האחרונות היא מפגינה מסלול התקדמות מרשים ועקבי בארץ ובעולם. אם בתחילת השנה שעברה עוד השיגה תוצאות באזור העשירייה השנייה באליפות אירופה, בסוף השנה שעברה ביצעה את קפיצת המדרגה, כאשר סיימה את האליפות במקום הרביעי. אתמול היא שחזרה את ההישג, והפגינה יכולת שייט מרשימה ברוחות החזקות ששררו ברוב ימי התחרות.

לכל אורך התחרות הייתה דטיאשווילי צמודה לשייטת האוקראינית במאבק על המקום השלישי, עד שבסוף יום השיוטים שלשום (שישי) עמד ההפרש על נקודה אחת בלבד. אתמול יצאו השייטות לשני שיוטים אחרונים, כאשר בראשון סיימה האוקראינית ראשונה והישראלית שנייה.

בשיוט המכריע ניסתה דטיאשווילי לבצע מהלך טקטי נגד האוקראינית, אך לא הצליחה ונאלצה להסתפק בשחזור השיא מהשנה שעברה – וזכתה במקום הרביעי.

"הייתה תחרות ממש צמודה" אמרה דטיאשווילי בסיום התחרות, "מצד אחד מקום רביעי הוא תמיד מבאס, אבל אני מנסה להסתכל על מה שעשיתי לאורך הדרך ולהתעודד, כי אני משתפרת לאורך הזמן וזה מה שחשוב. הצלחתי לשמור על רמה גבוהה לאורך כל התחרות ובשנה הבאה המטרה היא להמשיך את השיפור. הפנים כבר קדימה. אני ממשיכה בכל הכוח. הדרך עוד ארוכה ואנחנו עוד ניפגש".

נופר אדלמן-שמואלי, מאמנת נבחרת הנשים הוסיפה "גאיה ביצעה תחרות מרשימה מאוד. היכולת להישאר בצמרת לאורך כל התחרות מראה על יכולת ויציבות וזה הדבר החשוב בדגם ה-ILCA שם כמות המתחרות גדולה מאוד וכל שיוט חלש בתחרות הוא קריטי".

בתחרות התברגו עוד שני שייטים צעירים לעשרת הגדולים בקטגוריית U17  (עד גיל 17). נועם קמפינסקי סיימה במקום רביעי וגל עינב סיים במקום השישי, כאשר לשניהם זו אליפות אירופה הראשונה בדגם זה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!