
חברת טסלה מתמודדת עם תביעה ייצוגית בטענה שהיא מאיצה את מד הקילומטרים (אודומטר) ברכביה החשמליים, כך שאחריות היצרן על הרכבים מסתיימת מהר יותר, ובכך נמנעת מהחברה, שבבעלות אילון מאסק, החובה לשלם על תיקונים.
התובע, ניירי הינטון, טוען כי קריאות מד הקילומטרים בטסלה משקפות צריכת אנרגיה, התנהגות נהיגה ו"אלגוריתמים חיזויים", ולא את המרחק האמיתי שנסע הרכב. הוא סיפר שמד הקילומטרים בדגם Model Y משנת 2020 שרכש בדצמבר 2022 עם 36,772 מייל (כ-59,180 ק"מ) על השעון – עבד מהר יותר בכ-15%, לפי השוואה לרכביו האחרים ולהיסטוריית הנהיגה שלו. לדבריו, המד הציג תקופות שבהן נסע כ-116 ק"מ ביום, למרות שבפועל נסע לכל היותר כ-32 ק"מ ביום.
הינטון, תושב לוס אנג'לס, אמר שזה גרם לכך שהאחריות הבסיסית של 80 אלף ק"מ הסתיימה הרבה לפני הזמן – ואילץ אותו לשלם 10 אלף דולר על תיקון מתלה, שלטענתו טסלה הייתה אמורה לכסות. "בקביעת גבולות אחריות ומגבלות קילומטרים בחוזי ליסינג לפי קריאות מד מנופחות, טסלה מגדילה את הכנסותיה מתיקונים, מצמצמת את חובותיה במסגרת האחריות, ומאלצת צרכנים לרכוש אחריות מורחבת מוקדם מהצפוי", נכתב בתביעה.
הינטון מבקש פיצויים כספיים ועונשים בשם נהגי טסלה בקליפורניה, מה שעשוי לכלול יותר ממיליון רכבים, לפי מסמכי בית המשפט. טסלה ועורכי דינה לא הגיבו מיידית ביום חמישי לבקשות לתגובה, אך הכחישו את כל ההאשמות המרכזיות בתביעה. החודש העבירה טסלה את התביעה לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס, לאחר שהוגשה תחילה בבית משפט מדינתי בעיר.
טסלה כבר התמודדה בעבר עם תביעות שטוענות לניפוח טווח הנסיעה של רכבים. במרץ 2024 קבע שופט פדרלי באוקלנד, קליפורניה, כי על הנהגים באותו תיק (הינטון נגד טסלה) להמשיך את תביעותיהם בבוררות אישית ולא במסגרת תביעה ייצוגית.