דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט"ז באייר תשפ"ה 14.05.25
20.1°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.1°תל אביב
  • 18.6°חיפה
  • 19.6°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 22.2°אילת
  • 21.4°טבריה
  • 13.5°צפת
  • 18.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

שוחים למען הגבורה: תחרות מיוחדת לזכר סרן עדן נימרי וסמ"ר גל רודובסקי

בפארק המים רעות תיערך תחרות מיוחדת לזכרם של הקצינה שהצילה חיילות במוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר והלוחם שנהרג באסון השייטת | יו"ר איגוד השחייה: "הם היו הרבה מעבר לשחיינים"

סמ"ר גל רודובסקי (מימין) וסרן עדן נימרי (צילום: אלבום פרטי)
סמ"ר גל רודובסקי (מימין) וסרן עדן נימרי (צילום: אלבום פרטי)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

בסוף השבוע הקרוב תתקיים בפארק המים רעות תחרות שחייה מיוחדת לזכרם של סרן עדן נימרי וסמ"ר גל רודובסקי, בהשתתפות למעלה מ-1,000 שחיינים ושחייניות מאגודות שחייה רבות מרחבי הארץ.

משנת 1998 מקיימת אגודת מכבי פארק המים רעות את התחרות השנתית לזכרו של גל רודובסקי ז"ל, שנהרג באסון השייטת ב-1997. החל מהשנה תהיה התחרות גם לזכרה של עדן נימרי, שחיינית האגודה, שנפלה בקרב במוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר 2023.

סרן עדן נימרי ז"ל, בת 22 בנופלה, הייתה מפקדת צוות ברוכב שמיים של חיל התותחנים. היא הייתה שחיינית תחרותית עד גיל 19, התאמנה מגיל צעיר עד תקופת הצבא במועדון פארק המים רעות והייתה חלק מנבחרת הנוער של ישראל. היא גדלה במשפחת שחייה נפלאה, כאשר מלבדה גם אחותה נוגה שחיינית, אביה מיכאל שחיין מאסטרס ויחד עם אשתו שרון – שניהם שופטי שחייה.

עדן שילבה בין אימונים ותחרויות בבריכה לבין מים פתוחים, וגם כשהתגייסה לצה"ל הייתה מגיעה לשחות בחופשות. היא ויתרה על האפשרות להתגייס כספורטאית מצטיינת ולהמשיך להתמקד בשחייה והתגייסה לקורס טיס. בסופו של דבר הגיעה ליחידת רוכב שמיים בחיל התותחנים, וכשסיימה את מסלול ההכשרה יצאה לקצונה וחזרה ליחידה כדי לפקד על צוות.

במסגרת מתקפת הטרור של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר, לקחה עדן פיקוד על הדיפת מחבלים במיגונית החיילות שבמוצב נחל עוז. בפיג'מה ועם נשק, ניהלה עדן קרב מול המחבלים שניסו לתקוף את המיגונית, וכשאזלה התחמושת נאבקה בהם בידיים חשופות. עדן נפלה בגבורה בקרב ובפעולותיה הצילה 17 מתוך 29 חיילות שבמיגונית.

גל רודובסקי נולד בשנת 1977 ברמת גן, בדיוק כאשר הגיעה לארץ צוללת חדשה לחיל הים שנקראה "גל". האב משה, ששירת בחיל הים במסגרת צבא קבע, החליט לקרוא לבנו הבכור כשם הצוללת – מה שהוביל לתחילתו של קשר עמוק בין גל לבין עולם המים. בגיל 7 החל גל לשחות בבריכת רמב"ם בגבעתיים, ולאחר מכן עבר לשחייה תחרותית בקריית אונו, שם התמיד באימונים עד כיתה י"א, תוך שהוא זוכה באליפות ישראל.

צמד המילים "לא פורש" ליוו את גל כשחיין צעיר ועד יום מותו. הוא התגייס ושירת בקומנדו הימי, וחמישה חודשים לאחר שסיים את המסלול המפרך של השייטת, ב-5 בספטמבר 1997, נהרג בקרב בלבנון יחד עם 11 מחבריו ליחידה. בן עשרים היה בנופלו. המאמן הראשי במכבי פארק המים רעות היה אורי קליימן, שהיה המאמן של רודובסקי בקריית אונו לפני שירותו הצבאי, והוא שיזם את התחרות לזכרו.

יו"ר איגוד השחייה, עדי ביכמן, סיפרה: "כמי שגדלה וחונכה בעולם השחייה, התחרות הקרובה בפארק המים רעות נוגעת בי באופן עמוק ואישי. בילדותי שחיתי במכבי קריית אונו, שם פגשתי לראשונה את גל רודובסקי, שהיה אז שחיין בוגר ומעורר השראה. לימים, כמאמנת ברעות, זכיתי ללוות את צעדיה הראשונים של עדן נימרי במסלול השחייה התחרותית. גל ועדן היו הרבה מעבר לשחיינים – הם היו דמויות שהובילו, נתנו דוגמה אישית, והותירו חותם בלבבות של רבים. זוהי זכות עבורנו להנציח אותם בתחרות שמחברת בין עבר, הווה ועתיד, ובין ערכי השחייה לערכים של גבורה, רעות ומסירות".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!