דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ' בתמוז תשפ"ה 16.07.25
28.1°תל אביב
  • 25.6°ירושלים
  • 28.1°תל אביב
  • 25.7°חיפה
  • 28.1°אשדוד
  • 29.7°באר שבע
  • 32.4°אילת
  • 31.5°טבריה
  • 23.8°צפת
  • 28.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

4 ילדים נדרסו בדרך לגן במהלך שנה וחצי: תושבי אל-זרנוג משביתים את הגנים

לאחר שילדה בת 4 נדרסה השבוע בדרכה לגן, התושבים מסרבים להמשיך לשלוח את ילדיהם עד שיסופקו שירותי הסעה או שייפתח גן בשכונה: "נגיע לירושלים אם צריך"

הדרך בכפר הלא מוכרז אל זרנוג (צילום: חסן אל מאדי)
הדרך בכפר הלא מוכרז אל זרנוג (צילום: חסן אל מאדי)
יניב שרון
יניב שרון
עורך וכתב החברה הערבית
צרו קשר עם המערכת:

תושבי הכפר הלא מוכר אל-זרנוג משביתים מאתמול (רביעי) את גני הילדים בעקבות דריסת ילדה השבוע. הילדה, כבת 4 ממשפחת אבו-מאדי, נפגעה ממכונית בדרכה לגן הילדים ביום שלישי. תושב הכפר חסן אבו-מאדי מספר כי זו לא הילדה הראשונה שנפגעה. "4 ילדים נפגעו במהלך שנה וחצי", הוא מציין.

הילדים ממשפחת אבו-מאדי נדרשים ללכת מדי יום כ-700 מטרים לגן וחזרה בדרך עפר לא סלולה. "יש הרבה מכוניות והרבה כלבים בדרך", אומר אבו-מאדי. לדבריו, בחורף הדרכים בוציות, ובימי הקיץ החום הכבד מקשה על הילדים.

הזכאות להסעה למוסד חינוכי ניתנת אם המרחק מבית הילד למוסד הוא 2 ק"מ או יותר, ולכן ילדי המשפחה אינם זכאים להסעה. חסן אבו מאדי קובל שהמרחק הנמדד הוא מרחק אווירי, אבל "הילדים שלנו לא טסים".

התושבים מתכוונים לשבות עד שתיפתר הבעיה. "נגיע לירושלים אם צריך", אומר אבו מאדי. אבו מאדי מציע שני פתרונות: אספקת שירותי הסעה או הקמת גנים סמוך לשכונה.

לא נתקבלו תגובות ממשרד החינוך ומהמועצה האזורית נווה מדבר.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!