
עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, קראה היום (שבת) להפלת הממשלה, בעקבות התכנית להרחבת הלחימה ברצועת עזה וכישלון המשא ומתן להחזרת 59 החטופים שנותרו ברצועה. "575 ימים מאסון השבעה באוקטובר, ונתניהו מנהל מלחמה פוליטית שמקריבה חטופים וחיילים כדי לשמר את ממשלתו. הוא מסרב לקבל כל הצעה להחזרת החטופים וסיום המלחמה", אמרה צנגאוקר בהצהרה של משפחות חטופים בשער בגין של הקריה בתל אביב.
לדבריה, "למרות שידוע לכולם שהלחץ הצבאי הורג חטופים ומעלים חללים, אתמול דווחנו שנתניהו מתכוון לזמן אנשי מילואים לסבב נוסף שכל מה שייצא ממנו זה מות החטופים. זה בלתי נתפס ובלתי נסלח. הדרך היחידה להחזיר את כל החטופים היא באמצעות העפת נתניהו וממשלת הדמים הביתה."
יותם כהן, אחיו של החייל החטוף נמרוד כהן, קרא לרמטכ"ל אייל זמיר שלא להסכים למבצע צבאי נוסף שעלול לסכן את החטופים. "אסור לך להורות על מבצע צבאי שיביא בהכרח לרצח חטופים. זו פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנוסס מעליה. אנחנו דורשים ממך מחויבות מלאה לחטופים. ואני קורא מכאן לנתניהו- אתה שאומר כל הזמן שכולם אשמים חוץ ממך, איפה מתווה נתניהו לסיום המלחמה והחזרת כולם ? איך אתה שולח את הצבא למלחמת ברירה שתביא להרג חיילים וחטופים אחרי שפוצצת את ההסכם הקודם ובלי שעשית הכל כדי להחזיר את כולם בהסכם?"
יעל אור, אחותו של דרור אור שנרצח ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת בשבי חמאס: "דרור שילם בחייו את מחיר המחדל וההפקרה, אסור שגורלם של החטופים החיים יהיה כגורלו.
כולנו מקווים שגופתו תושב אלינו לקבורה ראויה ושנזכה לסגור את המעגל. אבל במקום להשיב את דרור ואת כולם בהסכם ולסיים את המלחמה, נתניהו החליט להפוך אותו ואת שאר החטופים לרון ארדים.
אור פנתה לנשיא ארה"ב דונאלד טראמפ: "אל תוותר עליהם. אתה חייב לחזור חזרה לאירוע. נתניהו מנסה לסובב אותך כפי שסובב בעבר את ביידן. אל תיתן לו. דרוש ממנו עכשיו – יוזמה ישראלית לסיום המלחמה והחזרת כולם. 59 משפחות ומדינה שלמה תולים בך תקווה. אל תאכזב אותנו".


