
ארצות הברית נתנה "אישור ראשוני" למכירת טילי אוויר-אוויר בעסקת נשק בשווי 3.5 מיליארד דולר, עבור מטוסי הקרב של ערב הסעודית. כך דווח הבוקר (שבת) בסוכנות הידיעות AP.
עסקת הנשק אושרה לקראת ביקורו המתוכנן של הנשיא דונלד טראמפ באזור בהמשך החודש, וככל הנראה אחת מתוך מספר עסקאות שעליהן בישר נשיא ארצות הברית בעת ביקורו בממלכה לפני כארבעה חודשים.
ערב הסעודית התנתה את ביקורו של הנשיא טראמפ בריאד, בכך שלא יעלה את נושא הנורמליזציה עם ישראל. כך מסרו שני מקורות בכירים לאתר Middle East Eye, המזוהה עם הקו של טורקיה וקטאר. "סעודיה לא תיתן שיטעו אותה בשום דבר שקשור לישראל במהלך הביקור הקרוב. זה הובהר בוושינגטון", נמסר לאתר מפי גורם ערבי.
עוד לפי הדיווח, ערב הסעודית הביעה רצון להשקיע 600 מיליארד דולר בארצות הברית במהלך ארבע השנים הקרובות, ככל הנראה על מנת לשכנע את טראמפ לבחור בה שוב לביקורו הרשמי הראשון כנשיא. ביקורו של טראמפ בערב הסעודית ב-2017, משקף את יחסיו הקרובים שמנהל ממשלו עם שליטי מדינות המפרץ. חברת הנדל"ן על שמו חתרה לחתימה על עסקאות ברחבי האזור, שעשיר בנפט.


