דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"א באב תשפ"ו 25.07.26
31.2°תל אביב
  • 31.9°ירושלים
  • 31.2°תל אביב
  • 30.3°חיפה
  • 32.5°אשדוד
  • 36.7°באר שבע
  • 38.1°אילת
  • 35.7°טבריה
  • 30.0°צפת
  • 33.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
כלכלה

האינפלציה עלתה מעל לצפוי: המחירים עלו ב-3.6% בשנה

העלייה במחירים מקטינה את הסיכויים לכך שנגיד בנק ישראל יוריד בריבית בהכרזה הבאה, בעוד כשבוע וחצי | עלייה של 15.9% במחיר ההוצאות על נסיעות לחו"ל וטיסות בארץ, אחראית לבדה על עלייה של 0.68% במדד החודשי

עומס באולם הצ׳ק אין בנתב״ג (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש90)
עומס באולם הצ׳ק אין בנתב״ג (צילום: אבשלום ששוני/ פלאש90)
יובל לקח
יובל לקח
כתב כלכלה
צרו קשר עם המערכת:

מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול (חמישי) עלה בשנה האחרונה ב-3.6%, בניגוד להערכה לירידה מתונה יותר, שתעמוד על 3.2%. העלייה מקטינה את הסיכויים לכך שנגיד בנק ישראל יוריד בריבית בהכרזה הבאה בעוד כשבוע וחצי. זאת, מכיוון שהאינפלציה השנתית מתרחקת מהיעד של בנק ישראל, בין 1%-3%.

מדד המחירים לצרכן עלה במאי ב-1.1%, עלייה גבוהה משמעותית מההערכות, שעמדו על 0.6% וכן מעליית המדד הקודמת לחודש מרץ (0.5%). עלייה של 15.9% במחיר ההוצאות על נסיעות לחו"ל וטיסות בארץ, אחראית לבדה על עלייה של 0.68% במדד החודשי.

עליות משמעותיות לצרכנים נראו במחיר התחבורה, שעלה ב-4.9%, במחירי התרבות והבידור שעלו ב-1.6% וכן מחיר שכר הדירה, שעלה ב2.7%. העלייה של 15.9% במחיר ההוצאות על נסיעות לחו"ל וטיסות בארץ, אחראית לבדה על עלייה של 0.68% במדד החודשי, תרומה משמעותית ביחס לעלייה הכוללת של 1.1%. בנוסף, מחירי המצות עלו השנה כ-3.6% יותר מאשר באפריל שעבר.

ירידות בולטות נצפו החודש במחירי רהיטים (ירידה של 1.8%), מוצרי נפט (ירידה של 2.7%) וירידה במחירי הירקות והפירות הטריים ב-1%.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!