
האפיפיור ליאו ה-14 הושבע הבוקר (ראשון) בכיכר פטרוס הקדוש שבלב הוותיקן. עשרה ימים לאחר שרוברט פרנסיס פרווסט (69) משיקגו נבחר לעמוד בראש הכנסייה הקתולית בת 1.4 מיליארד מאמינים בעולם, הושבע במיסת יום ראשון לתרועת קהל גדול ובו עשרות ממנהיגי העולם.
ליאו ה-14, האפיפיור הצפון-אמריקאי הראשון בהיסטוריה, החל את היום בסיור הבכורה שלו ברכב האפיפיור הלבן, כשהוא יוצא מהגג בעמידה, מחייך ומנופף בידיו לקהל. לאחר כניסתו לכיכר פטרוס הקדוש, נשא האפיפיור ה-267 דרשה וקרא למאמינים להיות כוח המוביל לשינוי, בעולם שבו שולטים פילוג ושנאה. "בזמננו, אנו עדיין רואים יותר מדי מחלוקת, יותר מדי פצעים הנגרמים משנאה, אלימות, דעות קדומות, פחד משוני ופרדיגמה כלכלית המנצלת את משאבי כדור הארץ ודוחקת את העניים ביותר לשוליים", אמר ליאו ה-14, ששרת שנים רבות כמיסיונר בפרו, אחת המדינות העניות בעולם.
ליאו ה-14 הזהיר גם מפני "סגירת עצמנו בקבוצות הקטנות שלנו", ואמר כי "אנו נקראים להציע את אהבת האל לכולם, על מנת להשיג את אותה אחדות שאינה מבטלת הבדלים אלא מעריכה את ההיסטוריה האישית של כל אדם ואת התרבות החברתית והדתית של כל עם".
בין הנכבדים שהגיעו לוותיקן לחלוק לו כבוד היו סגן נשיא ארה"ב ג'י.די ואנס, שהוטבל כקתולי לפני שש שנים, ומזכיר המדינה מרקו רוביו, גם הוא קתולי. לפני שנבחר לאפיפיור, פרסם ליאו ה-14 ברשתות החברתיות ביקורת על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנוגע לגישתו הנוקשה כלפי מהגרים, וגינה גם את סגנו ואנס. ואנס היה המנהיג האחרון שפגש את האפיפיור פרנציסקוס, שעות לפני מותו ב-21 באפריל.
מלבד בכירי הבית הלבן השתתפו בהשבעה גם נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, קנצלר גרמניה פרידריך מרץ, נשיאת פרו דינה בולוארטה, ראש ממשלת קנדה מארק קרני, נשיא קולומביה גוסטבו פטרו ומספר רב של בני משפחות מלוכה אירופאים.
את ישראל ייצג בטקס נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג, שהוטס לרומא במטוס "כנף ציון", זאת לאחר שאף מנהיג ישראלי לא השתתף בלווייתו של האפיפיור פרנציסקוס.
עם הגעתו לטקס, שוחח הרצוג עם מנהיגים בינלאומיים כשעל חליפתו מדבקה המציינת את מספר הימים שבהם החטופות והחטופים מוחזקים בשבי האכזרי בעזה, לאות הזדהות עם המשפחות ובזעקה להחזרתם הדחופה הביתה.
כשלחץ את ידו של האפיפיור, הודה לו הרצוג על שאחת מפעולותיו הראשונות הייתה קריאה להשבתם המיידית של כל החטופות והחטופים המוחזקים בעזה. הנשיא ניצל את המעמד כדי להפציר באפיפיור להמשיך לפעול למען השבתם. השניים שוחחו על חידוש הדיאלוג בין הדתות. בתום השיחה הזמין הנשיא את האפיפיור לבקר בישראל.


