
אדם בוהלר, שליחו המיוחד של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לענייני חטופים, הביע אתמול (שני) אופטימיות באשר למגעים לעסקה לשחרור החטופים מעזה. בוהלר אמר במהלך כנס הג'רוזלם פוסט בניו יורק כי "אנחנו מתקרבים יותר ויותר לסגור עסקה".
לדבריו, "אם חמאס רוצה לבוא ולהציע הצעה לגיטימית, אם הם מוכנים לשחרר חטופים – אנחנו תמיד פתוחים לזה. אני חושב שאנחנו קרובים יותר מאי-פעם. חלק מזה נובע מהפעילות של ישראל וצה"ל בשטח".
.@POTUS has given strong and tough orders that all hostages must be returned to achieve peace in Gaza. Our team remains steadfast and committed to his orders as talks continue in Doha. @SecRubio @SteveWitkoff pic.twitter.com/vHQi6kDc7P
— Adam Boehler (@aboehler) May 19, 2025
עוד אמר בוהלר: "התפקיד שלי הוא להיות בקשר עם אנשים שבעיקרון הם לא אנשים טובים. דבר אחד שהנשיא הוכיח הוא שהוא מוכן בכל רגע לקיים מגעים. ומגע ישיר, כל מגע, זה לא חולשה. זה לא אומר שאתה מקבל משהו או שאתה נותן למישהו לחמוק מאחריות. למען האמת, מה שזה אומר זה תקשורת מהירה יותר… עכשיו אני חושב שאנחנו מתקרבים יותר ויותר לרגע הנכון לעשות עסקה פה".
בוהלר התייחס גם לתמיכת ארצות הברית במבצע הקרקעי בעזה ואמר: "ארצות הברית תמיד הייתה תומכת נלהבת של ישראל. אנחנו תמיד חושבים כיצד לאזן בין היבטים שונים. אבל אם הייתי מדינה אירופית, הייתי רגיש במיוחד לאופן שבו אני מבקר את ישראל".
בכירים בישראל אומרים כי השליח המיוחד של טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, הציע עסקה לשחרור עשרה חטופים חיים ו-16 חללים בתמורה להפסקת אש זמנית, ולשחרור מחבלים לפי מפתח שיוסכם. אולם, חמאס לא סיפק מענה חיובי – ובישראל מפרשים זאת כסירוב.
על פי הדיווחים, טראמפ עצמו מעורב בערוץ מקביל מול חמאס, באמצעות בשארה בחבח – לשעבר ראש תנועת "אמריקנים למען טראמפ" – שמעביר מסרים מהבכיר ח'ליל אל-חיה, העומד בראש משלחת חמאס למו"מ. מדובר בערוץ שבאמצעותו הושג גם שחרורו של החייל הישראלי-אמריקני עידן אלכסנדר.

בוהלר סיפר על רגעי שחרורו של אלכסנדר: "זה היה רגע בלתי ייאמן. לא יכולנו לישון. זה היה מרגש ומורט עצבים. צפינו כמעט בזמן אמת. כשהמסוק נחת, ראינו את זה בטלוויזיה. שיחת הטלפון הראשונה הזו הייתה בלתי ייאמנת. הייתה לכך משמעות רבה – בשבילי, בשביל סטיב ובשביל כולם".
בישראל אומרים כי חיזוק נוסף לתחושת הדחיפות בקרב חמאס עשוי להגיע עם הפעלת הקרן ההומניטרית שתפעל לחלוקת סיוע ישירות למשפחות, מבלי שחמאס יוכל לבזוז אותו.
באשר לסיוע שנכנס לעזה, בירושלים מציינים כי הוא עובר דרך גופים אמירתיים וירדניים שאינם קשורים לחמאס. עם זאת, הודו: "אין ביטחון של 100% שהסיוע לא יגיע לחמאס, אבל אנחנו מאמינים שרובו לא יגיע".
בינתיים, מבצע "מרכבות גדעון" ממשיך בשיאו. לפי ההערכות, כ-25% בלבד ממערכת המנהרות של חמאס הושמדה עד כה, אך בישראל מאמינים כי הגברת הלחץ הצבאי תוביל בסופו של דבר להסכמה על עסקה – או להכרעת ארגון הטרור.